Hlavní navigace

Názor k článku Sam Schillace: Budoucnost přeje online aplikacím od Lukas Suchanek - "Jeden druh komplexní webové aplikace je již dnes...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 9. 2008 10:46

    Lukas Suchanek (neregistrovaný)
    "Jeden druh komplexní webové aplikace je již dnes úspěšnější než desktopová verze - e-mail, alespoň mimo firemní sféru. Čím to může být? "
    - Řekl bych, že to je především proto, že webmaily byly první.

    Ehm .. no .. ja jsem na internetu od jeho vzniku v Cechach a muzu s klidnym svedomim rict, ze prvni emailove aplikace pod unixem rozhodne nebezeli na webu, tenkrat bylo www jeste na houbach, to se nosil spis gopher. Prepredkem emailu byly bbs a pamatuji si na nestarnouci Pegassus Mail pro Dos a posleze Windows jeste pred vznikem web mailu.

    Jinak - souhlasim s tim, ze webove aplikace jsou jeste v plenkach. Mam pocit, ze to, co rozhybe oblast naprosto nepouzitelnych webovych aplikaci (web scriptari prominou, jsem proste skalni a nenapravitelny vyvojar desktopovych tlusto klienstkych aplikaci ;) ) budou pocitacove hry - pomerne se zajmem sleduji vyvoj na tomto poli a domnivam se, ze prave tam zacnou brat vyvojari webovych aplikace inspiraci. Uz kdysi davno pred mnoha lety, kdyz jsem videl jednu z prvnich flashovych verzi stranek firmy Lego mi bylo jasne, ze vyvoj na webu pujde touto cestou. A to co zacina delat Adobe s jeho Adobe AIR se mi (coby zastanci desktopu) nesmirne libi a podporuji to vsemi deseti ;)

    / Lukas Suchanek
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).