Hlavní navigace

Názor k článku Do pěti let budou dostupná auta, která se řídí sama, věří Sergey Brin z Googlu od kolemjdoucí - v 19. a 20. proběhlo už několik zcela...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 9. 2012 23:35

    kolemjdoucí (neregistrovaný)

    v 19. a 20. proběhlo už několik zcela zásadních proměn ekonomiky. Kde jsou dnes manufaktury? Kde je řemeslná výroba s cechovním systémem? Vzpomeňte na změny v textilním průmyslu, změny v dopravě (nástup a dominance železnice a její opětovný ústup z výsluní), vzpomeňte na mizení těžkého průmyslu v posledních letech.

    Zcela zásadních průmyslových odvětví bylo v historii mnoho. Jenže všechny budou jednou vytlačeny. I automobilové odvětví. Není důvod se domnívat, že bude nějakou výjimkou.

    Víte, dříve byly v dopravě hlavní koňské povozy a automobily byly jen hračkou pro majetné. Dnes mi oponujete Loganem. To je stejný argument, jako byste kdysi oponoval tím povozem. Prostě časem automatika přijde i do nejlevnějších dopravních prostředků.

    Zkuste se pořádně podívat do historie - můžete pak lépe předvídat budoucnost. Já netvrdím, že to proběhne za pět let, ani za deset. Ale takových třicet let už je celkem reálných. Za těch pět až deset let se s tím začneme setkávat na silnicích, za třicet to bude už naprosto běžná věc a lidský řidič bude na ústupu. Pochopitelně pokud nedojde k nepředvídatelnému zlomu jako třeba válka, multikulti krize apod. Nicméně války obecně většinou vývoj paradoxně zrychlují. Aspoň ty dosavadní velké.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).