Hlavní navigace

Názory k článku SatElita 2000HD: DVB-S2 jednotunerový satelitní přijímač s USB PVR funkcí

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 9. 2010 14:55

    Alexander  Hudcovič
    Dobrý den. Chcel by som vás poprosit o radu. Na satelitnom prímači " SatElita HD2000 " s ktorým som inak mimochodom nadmieru spokojný,až na nasledovný problém. Ked nahrám program z TV na USB klúč,/KINGSTON 8Gb/ tak pri prehrávaní sa po krátkom čase začne obraz zasekávat kostičkovat. Možno je v tom nejaká maličkost, vedeli by ste mi prosím poradit? Za prípadnú radu vám vopred dakujem a prajem pekný den.
  • 19. 7. 2010 9:04

    a v
    alespoň autor menu má s češtinou zjevné problémy. V prvních verzích fw se do menu pletla slovenština a čeština autorů příručky je na sto honů cítit Třincem.

    Co mi ale vadí nejvíc, jsou funkce v menu, u kterých se místo dvojice příkazů ZAPNOUT - VYPNOUT střídá na tlačítku popis ZAPNOUT - VYPNUTÝ. To je samozřejmě naprostá hovadina nejen jazykově, ale hlavně logicky, protože to prvé je příkaz, to druhé stav. Na rozdíl od angličtiny, kde ON-OFF lze podle kontextu považovat jak za stav, tak za příkaz, v češtině to jedno není, což má několik závažných důsledků:

    a) jestliže něco příkazem ZAPNI zapnu, je to zapnuté a ne VYPNUTÉ, jak mi tvrdí popis
    b) jakto, že když funkci zapnu, tvrdí mi popis, že je VYPNUTÁ?
    c) i když přesto připustím, že funkce je zapnutá, čím ji mám vypnout, když příkaz VYPNOUT v menu není?

    Překlep to určitě není, protože se v menu totéž opakuje několikrát. Takže je to "jen" typický nedodělek, u jehož zrodu stála neschopnost příslušného "tvůrce" logicky uvažovat a vyjadřovat se česky - a bohužel také naprostá neschopnost vedení firmy kontrolovat práci svých zaměstnanců či externích spolupracovníků.

    Jinak je přijímač celkem slušný, i když bych očekával lepší volbu barev v menu (zejména barvy v EPG jsou zvoleny dost nešťastně) a občas i přátelštější funkce (např. přesouvání programů v seznamu po jednom je skutečně hororový zážitek - naštěstí se to dá vyřešit přes PC).

    Abych jen nehaněl - za velké plus lze považovat, že přijímač umí z USB disku přehrávat nejen MP3, ale také formát FLAC (bohužel to nikde není uvedeno, přišel jsem na to čistě náhodou).
  • 25. 2. 2010 15:46

    bez přezdívky
    Já mám jenom dvb-t. Nesedím jenom u televize a tak si programy, které mě zajímají, nahrávám. Do STB mám zastrčenou 32 flešku, kterou průběžně promazávám. Je fakt, že už tam mám film 1/2 roku a ještě jsem ho neviděl. Ale většinu programu shlédnu do 3 dnů a pak je smažu.
  • 24. 2. 2010 20:55

    Nodar
    to je fakt o přístupu a individuálních potřebách. Já nemám potřebu nahrávat programy typu Očko, CT24, Z1 ... takže se v EPG zbývajících cca 6-ti stanic zorientuji bleskově a nakliknout nějakou mou kombinaci (třeba denně ve stejný čas Futurama + 1x týdně Letecké souboje + 1x týdně filmografie Kurosavy) mně zabere pár vteřin a výsledek je ten, že vidím celou sérii v čase kdy chci (např. Futuramu při večeři už v 18 hod a ne v 19 kdy začíná, i když pochopitelně s jednodenním zpožděním). Se satelitem bych asi rezignoval na recording, viděl více různorodých dokumentů, ale zase málokterý vcelku. Opakuji, je to o přístupu a také o nabídce ... mně stačí a víc sledovat stejně nestíhám.
  • 24. 2. 2010 20:36

    Pamětník
    Abych pravdu řekl, pro výběr záznamu programů z budoucna nepoužívám EPG, ale tištěný programový magazín Týdeník Televize. Kromě těch našich hlavních stanic jsou všechny pro mne ty důležité na jedné dvojstraně a tak v rychlosti přelétnout těch pár zájmových stanic zabere jen okamžik. Někdy programuji i podle upoutávek. Defaultně mám nastavenu dobu záznamu na 3 hodiny a tak stačí programovat jen začátek. Někdy ale používám i Váš systém, který má ale tu nevýhodu, že málokdy se při nahodilém brouzdání trefíme na samý začátek pořadu. Někdy to sice nevadí, ale někdy to příjde líto. Také mám asi více času na sledování televize, nemusím věnovat tolik pracovních hodin podnikání, děti už mám odrostlé a jako starci už mi postačuje jen pár hodin spánku.
  • 24. 2. 2010 14:27

    bez přezdívky
    Jako rukojmí bych si ale připadal, kdybych měl pouze pár kanálů. Tím, že jich dnes lidé mají desítky, vždy se něco on-line dobrého najde. Zeptám se ale pane Pamětníku na jednu důležitou věc, o které si myslím, že by mě právě odrazovala od pořízení si PVRka. A to je, že si musíte dopředu vše naprogramovat (časovač) a hlavně z programu TV stanice vyhledat, který pořad na kterém kanálu a ve který čas chci nahrávat - a to by mě s prominutím tak nebavilo, že se raději stanu tím "rukojmím". Když pozdě večer přijíždím denně z práce domů - mám náladu jen na pomazelní se s rodinou, sprchu, večeři a trochu těch "informací z telky" :-)
  • 24. 2. 2010 14:27

    Pamětník
    Také já mám v popředí zájmu zejména dokukanály. Ne vždy se ale k TV dostanu v ten pravý čas, někdy se pořad reprýzuje, někdy není právě dávané téma zajímavé. Naprogramovat PVR je tak snadné a ještě lehčí je dodatečně cokoliv zbytečného bleskově z HDD smazat. Při sledování pořadu ze záznamu mohu mít pocit, že je tady tento program jen pro mne, v tu správnou dobu a nemusím být otrokem, sledujícím nějaký itinerář s on-line pořady z oblasti mého zájmu.
  • 24. 2. 2010 14:19

    bez přezdívky
    Celkem zajímavý názor, a pohled na věc, díky. Já asi patřím do skupiny b) - mám vyhraněných pár dokumentárních kanálů (History, Nat.Geo, Discovery, Viasaty), které mě opravdu dost baví a pár pořadů z ČT (hlavně den "D" - ten miluju, Všechnopárty atd., ekonomika a politika na ČT24 a různé interwiev na Z1) Sport a filmy mě moc nebaví. Seriály už vůbec ne. (i když takový LOST - ten ano). Znám právě spoustu lidí, kteří nahrávají a dle jejich slov zbytečně - skoro nic ze záznamu nestihnou, protože pořád něco pro ně dávají.
  • 24. 2. 2010 14:18

    Pamětník
    Mnozí nechtějí být rukojmími on-line TV. Třeba neradi přispůsobují svůj životní styl diktátu televize a přesto někdy cítí potřebu některý ze zajímavých pořadů spokojeně shlédnout. K těmto účelům je PVR ideální. Žádná nutnost manipulace s medii (kazeta, DVD), snadné naprogramování a možnost shlédnout žádané podle své nálady a dispozice. Pro toho, komu stačí jen nějaké obrazové a zvukové pozadí při jiné činnosti, potom asi opravdu postačuje pestrá nabídka ze stovek DVB-S stanic. Po kratším, nebo delším hraní s DO nakonec na nějakém pořadu, pochopitelně bez začátku, rezignuje.
    A to ani nezdůrazňuji něčí rozhořčení nad přemírou přerušujících reklam, kterých se s PVR poměrně jednoduše zbaví.
    Na podobných zásadách staví i jiné televizní služby. Archivy a filmy na vyžádání. Není nad to, shlédnout kdy chci a jen co chci. :-)
  • 24. 2. 2010 14:05

    Nodar
    trochu empatie, pls ... :-)
    a) jsou lidé co doma TV nemají, čtou knížky a chodí do kina
    b) jsou lidé, co jim stačí těch 10 kanálů v DVB-T, ale nechtějí si pouštět zprávy přesně v 19 hod a koukat na reklamy během filmu, proto si koupí PVR a zprávy si pustí v 19:15 a film třeba až druhý den
    c) jsou lidé, co jim to nestačí, potřebují 4 sportovní kanály a několik dokumentárních ... ti přejdou z cíleného systému na náhodný ( = prostě když bednu zapnu a dost dlouho budu klikat na DO, něco tam vždy najdu ...)

    Mně vyhovuje kombinace složená v poměru cca 30% varianty "b" mixnuté cca 70% "Cinema" kanálu Rapidshare. Žiju takto off-line už 2-3 roky a nerad bych se už vracel k tomu on-line (ok výjimky jako je teď hokej existuji :-) i když ten vlastně také není typicky on-line)
  • 24. 2. 2010 13:20

    bez přezdívky
    Také díky za recenci. Brzy má např.TechniSat přijít s HD sat.receiverem již s čtečkou pro nové Irdeto a cenově bude o mnoho levnější oproti současnému Digit HD8-SX, ale na cenu pod 3 tis.to nemá. Ohledně toho nahrávání - slyším to a čtu denodenně: pořád nerozumím tomu, proč lidé chtějí stále něco nahrávat, copak na to mají pak čas to shlédnout? Pořád mi to vrtá hlavou a kór v dnešní době, kdy máme na satelitu tolik kanálů. Čím více kanálů, tím je větší pravděpodobnost, že si vyberu to pravé a není pak třeba nahrávat. Žiju On-line, nikoliv of-line z nahrávek, den má jen 24 hodin, kdy bych to měl skoukávat nevim :-))
  • 24. 2. 2010 10:27

    Nodar
    dík za recenzi. Jen bych rád poznamenal, že u recenzí STB vybavených PVR bych uvítal podrobnější info:
    - seznam nahraných pořadů obsahuje názvy pořadů nebo jen kanál/datum?
    - napájení utáhne běžné 2,5" HDD? *
    - spolehlivě se uspává i HDD? *
    - lze při nahrávání sledovat (omezeně) další kanály?

    * ideální by bylo, kdybyste si pořídili nějaký populární a dostupný 2,5" HDD (asi WD) abych měl jistotu, že když si pořídím STB se stejným diskem, nebudou problémy s tím že by ho USB port neutáhl ...
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).