Hlavní navigace

Názor k článku Satelitní operátoři shrnuli své výhrady k plánované podobě přechodu na DVB-T2 od anonym - Pokud tady někdo mele cosi o nenasytných satelitních...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 7. 2018 14:44

    bez přezdívky

    Pokud tady někdo mele cosi o nenasytných satelitních operátorech, tak by si měl jít dobrovolně nafackovat před zrcadlo, protože právě satelitní operátoři hrají jenom o rovné podmínky na trhu a - na rozdíl od operátorů pozemních - nemají neustále nataženou ruku ke státu, aby jim jejich privátní podnikání dotoval. Naopak odvádí do státní pokladny daně.
    Pokud jde o konkurenci, tak se ani jeden satelitní operátor neohrazovává vůči skutečné (zdravé) konkurenci, ale vyhrazují se pouze vůči konkurenci nekalé, mezi což lze zcela jistě zařadit i státní prebendy do jedné jediné platformy šíření televizních signálů. To pak totiž nemá s konkurencí již co dělat.
    A bohužel negativní výsledek těchto státních podpor a zásahů je akorát ten, že ostrouhá i divák, který dostane stále stejné SD mazanice a s nutností obměnit svůj "vozový" park doma v podobě nových TV nebo STB a nezřídka i s nutností investic do anténních systémů (útěchou mu může být tak leda těch 5,5 HD programů ČT, a to ještě za předpokladu, že až doteď nepřijímal RS7, protože pak by měl bonus pouze v podobě 2,5 HD programů 24 a D/ART).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).