Hlavní navigace

Názor k článku Sázení přes Internet s hlavou v písku od stoural - "ad 1) protože podle zákona 202/1990 Sb. každý...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 1. 2007 13:43

    stoural (neregistrovaný)
    "ad 1) protože podle zákona 202/1990 Sb. každý provozovatel loterie a sázek musí mít povolení MF."

    Takze chcete rici, ze u MF musi byt registrovan kazdy provozovatel loterie a sázek na nasi planete? Urcite nechcete. Takze nevidim jediny duvod, proc by se zahranicni provozovatel loterie mel registrovat u MFCR. Nehlede na to, ze MFCR nema ani pravomoci na neco takoveho :-)

    "ad 2 a 4) to že sídlí jinde neznamená, že nepodnikají na území ČR. Netvrdím, že u nás musí platit daně, je říkám, že neplatí, proto to zákon nedovoluje. Sázením u nepovolené kanceláře okrádá sázkař stát a potažmo i sám sebe právě na těch nezaplacených daních. Nic, protože prodávat zboží zahraniční firmy mohou, pořádat loterie a sázky ale nesmí. V tom je ten rozdíl."

    Ne, to presne to znamena. Pokud sidli jinde, nepodnikaji na uzemi CR. Chcete snad rici, ze hostingova spolecnost sidlici pouze na slovensku podnika i v CR, protoze par ceskych obcanu vlastni slovenskou domenu? Chacha :-) Tomu snad neverite ani vy.

    Jiste, ze tyto spolecnosti dane neplati. Proc by taky mely. Dokonce je to nesmysl, a pochopitelne to neni trestne, jak jste sam napsal.

    "Nic, protože prodávat zboží zahraniční firmy mohou, pořádat loterie a sázky ale nesmí. "

    Co to je za nesmysl. Proc zahranicni spolecnosti nemohou poradat loterie a sazky? Tyto spolecnosti samozrejme podnikaji zcela legalne na uzemi statu, kde sidli. Nebo si snad myslite, ze podnikaji na cerno a neplati dane?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).