Hlavní navigace

Názor k článku Schyluje se k bitvě o dětského diváka? ČT 3 a TV Pohoda zamíchají kartami od Jack - Nevíte, jak je na tom Nickelodeon? Působí v...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 10. 2011 13:19

    Jack
    Nevíte, jak je na tom Nickelodeon? Působí v ČR skoro rok a půl a nikde jsem jeho sledovanost nenašel. Moc se o něm nepíše. Podle mě je jeho programová skladba dobrá a je z čeho si vybrat. Navíc bude u nás letos oficiálně spuštěn Nickelodeon HD, což vítám. Nick je podle mě celkově dobrý, ale ještě tu je prostor pro vylepšení...

    Disney Channel je dobrou dětskou stanicí. Myslím, že za ty 2 roky prošel velkou proměnou a akorát svoji pozici upevnil. Programová skladba je pestrá, grafika je pěkná, děti na něj koukají. Snaží se dost přiblížit americké verzi, ale přitom zůstat trochu unikátní, a je to v posledním roce dost vidět. Navíc opět - chystá se pro náš trh verze v HD, včetně přechodu SD verze na formát 16:9. Přibližně do půl roku.

    Cartoon Network... tu prakticky už neexistuje. Docela mě mrzí, že Warner Bros a TBS nemají v plánu u nás spustit lokální mutaci s dabingem a lokalizovanou grafikou. Zkrátka u nás nikdy CN česky mluvit nebude. TBS o tom mlčí, ale důvody jsou dva: bojí se konkurence, která tu už své diváky má a z toho plyne, že si nejsou jistí zdali by se jim ta investice vyplatila.

    Přesto všechno, nejlepší vždycky byl, je a bude SuperMax. Kdo ho chytal, ví o čem mluvím. První skutečně česká dětská stanice, která začala vysílat už v roce 1994! HBO/TV Max vytvořily tehdy něco unikátního. SuperMax byl zábavný, barevný a pro všechny. Nejlépe na tom byl imho v roce 1997/98. Vydržel nám až do roku 2004 a pak skonal. Částečně kvůli UPC, částečně kvůli konkurenci. Kéž by se vrátil. Miliardářu je u nás poměrně dost, tak by tu půl miliardu mohli obětovat a udělat dětem radost. Docela by mě zajímalo, kdyby SuperMax neskončil, kde by byl dnes? Jak by vypadal? Co by vysílal?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).