Hlavní navigace

Názor k článku Second Life for Dummies: proč to není hra? od bredy.vyletnici.net - Já samozřejmě fandím virtuálním světům, pro z hlediska...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 9. 2008 15:12

    bredy.vyletnici.net (neregistrovaný)
    Já samozřejmě fandím virtuálním světům, pro z hlediska psychologie to může být dost účinná terapie, nebo jak říkáš pro lidi nemocné, které se nikdy nepodívají ven, a podobně. Stejně tak jak v SL tak RL vystupuje zejména člověk a ani jeden ze světů nebude ideální, dokud tam budou lidé. To je snad známo.

    Nicméně aby tohle mohlo fungovat, muselo by SL být na úplně jiné technologické úrovni než je teď. Vzít 10 let staré technologie a nakoupit hromadu železa, to je jen otázka peněz než umění. V kontrastu toho, co pak se lidé v SL snaží tvořit mi to přijde jako mrhání energii. Mimochodem, jak si svou práci v SL zálohuješ? Co když jednou Linden Labs řekne, že to balí a vypne to? Nezapoměň, že to jsou spíš obchodníci a manageři.

    PS: Člověk se nesmí ohánět svými přáteli, když mluví sám o sobě. Dost dobré přísloví :-).

    PSS: Mě v SL nepotkáš. Možná bys tam mohla potkat Avíka, který má podobné názory. Já na rozdíl od jiných striktně rozlišuju mezi SL a RL. A dost mě nebaví neustále dotazy "odkud jsi, a kolik ti je let a jak vypadáš v RL, co děláš v RL a dáš mi e-mail nebo ICQ?". Prostě můj Avik nic o RL neví, takže se ho na to ani neptejte :-)
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).