Hlavní navigace

Názor k článku Šéf FinCEN: Regulátor není nepřítel kryptoměn a ověření identity klienta je pro vaše dobro od Luboš Brejcha - Ke každému tvrzení, které zde píšu mám jasné...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 6. 2020 11:48

    Luboš Brejcha

    Ke každému tvrzení, které zde píšu mám jasné a logické argumenty. Nejsem grafoman co si jen tak píše názory.

    Já rozhodně stát nejsem. Stát je organizace založená na násilí. Já jsem člověk.
    Jak to, že ti tohle přijde normální? Když ti řeknu, že jsi SONY nebo Google nebo Skupina loupežníků, tak si budeš myslet, že jsem se zbláznil. Jak to, že ti přijde normální lidem tvrdit, že jsou stát?

    Píšu to zde asi po desáté. Stát násilím nutí lidi dělat to co chce on a nedělat to co chtějí oni. Tohle samo o sobě by ti přece mělo vadit už z morálního hlediska.
    Prakticky cokoli co dnes zajišťuje stát může zajistit volný trh(asi kromě zajištění státu, to by potom nebyl volný trh).

    Z ekonomického hlediska je to zcela jasné. Státní regulace škodí ekonomice z mnoha důvodů. Často se uvádí třeba *nemožnost ekonomické kalkulace v centrálním plánování jako argument, který zcela zavrhuje státní regulace jako ekonomický způsob řízení společnosti.

    Ano, lidé by měli jezdit po silnici tak jak chtějí a ne tak jak je někdo násilím nutí. Někdo postaví silnici a někdo po ní může dobrovolně jezdit. Stát k tomuto nejenže není potřeba, ale naopak z principu vždy škodí.

    To stát krade a zabírá pozemky. To on je zdaleka největším porušovatelem vlastnických práv.
    Vlastnická práva mohou pomáhat dodržovat soukromé firmy.

    "tak mi popis, jak by mela fungovat doprava bez plosnych pravidel...pokud to dokazes klidne uznam svou chybu"
    Jediné plošné pravidlo, které je potřeba, při efektivnějším řízení dopravy než to dnes dělá stát, je dodržení vlastnických práv. Důvod proč by to bylo ekonomicky efektivnější a morálnější jsem napsal nahoře.

    *nemožnost ekonomické kalkulace v centrálním plánování ve zkratce znamená, že díky tomu, že nikdo nemůže přesně vědět jaké jsou preference lidí, je efektivnější, aby si svoje preference naplňovali lidé každý sám za sebe a nikoli násilím centrálně.
    https://www.mises.cz/clanky/opomijena-ekonomicka-kalkulace-1013.aspx

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).