Hlavní navigace

Názor k článku Šéf Primy: Nevím, proč se má k vrácení naší původní licence vyjádřit i RTA od Katoda - To už ale zase mluvíte o něčem jiném...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 1. 2012 19:49

    Katoda
    To už ale zase mluvíte o něčem jiném a směšujete páté přes deváté. Pozice v muxech nemá s licencemi vůbec nic společného. O tom, kde kdo v kterém muxu bude vysílat není předmětem licence, ale smluvního vztahu mezi vysilatelem (Primou, RTA) a majitelem nebo správcem muxu (ČRa). ČRa smlouvu RTA v souladu s příslušnými lhůtami v ní uvedených vypověděly. S tím nemá Prima nic společného.
    RTA se zlobí neprávem, protože Prima o přenesení těch sporných licenčních podmínek z analogu do digitálu nestála a protestovala proti tomu. Teď se však, s dokončením procesu digitalizace, ukázala právní možnost tuto licenci vrátit. Dle současné legislativy může o licenci požádat kdokoliv a obdrží ji (je pak na něm, jak se dohodne provozovatelem muxu, kde bude vysílat) a taky ji může vrátit, popřípadě nechat propadnout.
    Je zajímavé, že se v RTA zlobí na Primu, že vrátila starou licenci, ale ani trošku se nezlobí na sebe samé, že si sami požádali o své dvě licence, které obdrželi, ale pak nevyužili a nechali propadnout. Propadnout se nechat může, ale vrátit ne? Zcela legálně lze obojí.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).