Hlavní navigace

Názor k článku Senzory Martina Malého: Chcete chytrou domácnost? Opravdu, ruku na srdce: chcete ji? od R71 - Moje první zkušenost, že něco doma ovládám via...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 3. 2017 11:34

    R71 (neregistrovaný)

    Moje první zkušenost, že něco doma ovládám via mobil (kromě alarmu via SMS před tak 10 lety, ale to nebylo "moje") je Spotify na "hifi sestave" (mysleno jako dalkovy ovladac, ne BT repro). Myslel jsem, že je to blbost, ale používám to hodně. K tomu kamera DLINk, tu už mám rok, ale nepoužívám ji, to byl nevhodný kup.
    Jinak všechno toto co napsal Jirka davá hustokrutý smysl, úspěch nebude mít nic, co bude složité a bude to Tamagoči, něco z toho už je na hraně, zejména pro nehračičkové typy. Pokud koupim kotel s ovládáním přes aplikaci, není důvod v lednu, při odjezdu z sjezdovky nastavit v obyváku misto 17C tak 21C.
    Co nebude fungovat je mit na kazdy HW svoji aplikaci, to bude problem, nepujde homogenizace, i vetsi firmy delaji pouze pribuzny okruh vyrobku (kamera/detektor vody/koure, zasuvka).
    Dale nebude fungovat buzerovani pres jidlo, typicky ta lednicka je uplna utopie. Mozna nejaka detekce proslych veci a pak souhrnne statistiky typu "sezral jsi 147 jogurtu za posledni rok".
    LIdi maji takovou vlastnost, ze se nekdy nemuzou rozhodnout, ani kdyz musi, natoz kdyz by meli neco resit predem. A po prvni situaci, kdy tomu uverim, necham si objednat 8 vetrniku, kdy se sni jenom 6 a 2 musim vyhodit, tak i kdyz "po staru" byly ztraty jeste vetsi, tak ciste emocne to cele vyrusim, protoze nejaky robot mi tady nebude generovat ztraty na vetrnicich.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).