Hlavní navigace

Názor k článku Senzory Martina Malého: Chytrý dům? A co to vlastně je? od fd - Dlouha cesta k cemu? Zatim totiz vidno jen...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 2. 2017 21:58

    fd (neregistrovaný)

    Dlouha cesta k cemu? Zatim totiz vidno jen ... rekneme hracky.

    Date si teplotni cidlo do kazde mistnosti? OK, a k cemu to bude dobre. Budete mit pocitac v lednici? OK, a k cemu to bude. ... a takto muzem pokracovat. Stejne budete tu pizzu muset z te lednice vyndat a co vic, pokud budete chtit aby vam to vse fungovalo, budete te lednici muset tict, ze jste si z tech 400g vzal 180 ... a zbytek vratil. Jak dlouho vas to bude bavit? Odlejete z oleje a budete premerovat, kolik toho zbyva? Nebo budete prevazovat kolik zbyva masla po namazani? To aby vase lednice vedela, ceho a kolik v ni je? A budete nasledne poustet na svem PC analyzu moznych receptu z obsahu lednice? Nacez pak zjistite, ze vybrany recept pozaduje 1/2 masla, ale vy jste minule nezaznamenal svuj namazany chleb, takze 1/2 uz vlastne nemate.

    Dam ale i daleko primitivnejsi priklad. Mate nebo muzete mit automobil, ktery umi v nastaveny cas zatopit. Reknete si, ze to je paradni, protoze nez prijdete k autu, bude snih ze skel dole a uvnitr bude teplo. Ve skutecnosti je to stejne knicemu jako ta lednice, protoze vy v 99% jednoduse dopredu nevite, jestli k autu dorazite v 8, 8:10, nebo 7:45. A co predevsim, nechcete to resit.

    Proto se ptam znova, k cemu? Pokud totiz reknu, ze zbyva dlouha cesta k letu na Mars, tak proto, ze mam nejakou predstavu, proc by se tam melo letet. Ale opravdu nemam, a podle vseho vubec nikdo nema, predstavu o tom, k cemu by melo byt dobre IoT.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).