Hlavní navigace

Názor k článku Senzory Martina Malého: Chytrý dům? A co to vlastně je? od Karel - Výhoda to je pouze na papíře nebo v...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 2. 2017 12:26

    Karel (neregistrovaný)

    Výhoda to je pouze na papíře nebo v pdf firmy, která to chce prodávat.

    Domy s čipy místo zámků - podle mě to mají tam, kde majitel (správce...) je trochu hračička, nebo fanda. Praktické využití, usnadnění, nebo jiný přínos pro obyvatele je nula. Vzato do reality - neznám panelák, bytovku apod, kde by fungoval systém výměny klíčů od vchodu tak, že by se měnila celá sada i s vložkou, pokud někdo jeden ztratí. Když někdo ztratí klíče, vymění si zámek u svého bytu. U bytovky se 7 patry a 3 byty na podlaží by je to přestalo brzo bavit. Prostě argumentovat IoT u dveří paneláku je nepraktický nesmysl.

    Zabezpečovačka - ok, ale jako čistokrevné zařízení IoT mi to nepřijde.
    Termostaty na dálku - kolikrát, jak často a na jak dlouho jezdíte na dovolenou během topné sezony, aby to mělo nějaký reálný a praktický smysl? Já ani v tomto moc smysl nevidím... jako v ty praktičnosti a přínosu. Při odjezdu na hloupém, do IT nepřipojeném, termostatu zmáčknu tlačítko s obrázkem kufříku a nastavím počet dní, na který platí předem nastavená snížená teplota. Po uplynutí doby přejde termostat sám na běžný topný režim. Takže v den příjezdu funguje normálně. Ale třeba jezdíte častěji, nevím.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).