Hlavní navigace

Názor k článku Senzory Martina Malého: Co by nemělo chybět v kufříku bastlíře-začátečníka? od Petr M - To je, ale otázka je, v čem tomu...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 9. 2017 12:48

    Petr M (neregistrovaný)

    To je, ale otázka je, v čem tomu pomůže Arduino. Řekl bych, že v ničem, protože

    1. Elektroniku na něm nikdo nepochopí - ta je z velké části simulovaná programem a hardwarem, nebo schovaná v hotovým modulu. Zapojit dva dráty na sběrnici I2C a dva dráty na napájení není elektronika.
    2. Princip procesoru na něm nikdo nepochopí - jak tady už zaznělo, stačí "Ctrl+C / Ctrl+V a jede to". Co nutí takovýho "bastlíře" jít o level níž, když HW má naservírovaný i s ovladači a vystačí si s abstrakcí na úrovni SetPwmDuty()? Zvlášť, když se podívá do datasheetu a zjistí, že jsou tam věci jako rovnostranný trojúhelník se svislou levou stranou a kolečkem na dolní stěně, ze které někam vede patrně drát?
    3. Psát software se na tom nenaučí - ani tak triviální věc, jako je kooperativní multitasking, přerušení a power management nikdo neřeší...
    4. Samo naučení se IDE a toho, čemu autoři říkají "C++", odebere docela dost mentální kapacity, kterou by mohli věnovat užitečnějším věcem, například principu BJT.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).