Hlavní navigace

Názor k článku Senzory Martina Malého: Eduard Smutný, hrdina českých počítačových 80. let od Miloslav Ponkrác - Já jsem ho viděl jako jeden z prvních...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 6. 2017 17:17

    Miloslav Ponkrác (neregistrovaný)

    Já jsem ho viděl jako jeden z prvních a už tehdy jsem Ondru nechtěl. Byl to rychlý bastl, který nebyl dobře udělaný po žádné stránce - ani po stránce hw/klávesnice, ani po stránce sw. Nestál za koupi ani tehdy.

    Navíc v té době si běžně lidé kupovali originální ZX Spectrum za cca 6 000 Kč, a byl to mnohem lepší počítač. Od roku 1987 bylo také možné koupit přímo v Československu legální klon ZX Spectra zvaný Didaktik za cca 5000 Kč, kupoval jsem ho i sám pro sebe. Byl dokonce lepší než původní ZX Spectrum, např. o rok později už měl dvě banky paměti a celkem 80 KB RAM.

    Ondra byla už v době vydání zastaralá koncepce o 5 roků zpět.

    Je hezké si malovat nostalgii, ale Ondra byl kiks. Špatně udělaný mikropočítač, koncepčně zastaralý už v době vydání, navíc špatně načasovaný, a cenově to také na svou koncepci nebyla žádná hitparáda.

    Ostratně už to, že bylo vyrobeno ani ne 2000 kusů, a z toho se drtivá většina ani neprodala pro nezájem mluví samo za sebe.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).