Hlavní navigace

Názor k článku Senzory Martina Malého: Internet věcí je hype. Ale i velká příležitost pro firmy od Miloslav Ponkrác - "I kdyz to podporovali vzdelani a chytrost, jak...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 6. 2017 17:00

    Miloslav Ponkrác (neregistrovaný)

    "I kdyz to podporovali vzdelani a chytrost, jak vy rikate programove, stejne sme byli v technologiich tak 20 let zpatky oproti zapadu."

    To je spíše dogma, než aby to byla skutečná pravda.


    "A kdyby se nekupovali veci na zapade, nasledne nerozebirali u nas, aby zjistili jak to vlastne funguje, tak bysme byli jeste vice pozadu."

    A pokud by Západ zase nesledoval a nerozebíral věci odjinud, byli by na tom mnohem hůře. Všichni sledovali věci od druhých vzájemně. Podívejte se třeba na dnešní vyspělý Západ, který není schopen vyrobit třeba nosnou raketu, aby doletěl k ISS (mezinárodní kosmické stanici), a pokud ji nedodají Rusové, tak se tam nemá západní kosmonaut jak dostat.

    Vidíte to moc jednostranně. Takoví Japonci byli kopírování jak Západem, tak Východem. Prostě každý kopírovat, rozebíral a bral od druhých to lepší.


    "Ono totiz vsechno rozebrat neslo a technologicke postupy z toho nezjistite (treba vyroba plastu u nas byla opravdu zalostna)."

    To nic nemění na tom, že u nás byla často špička. Více záleželo na tom, jestli daná továrna měla zájem dělat věci dobře. Taková Tesla Lanškroun byla ostuda, a dělali šmejdy. JIné Tesly dělaly často špičkové věci. Vůbec bych se nezlobil, kdybych měl k dispozici součástkovou základnu Tesly z 80. let.


    "Ale tak orodace minuleho rezimu a nadavani na kapitalismus je dnes v mode, tak je treba byt in :)"

    Spíše je in nadávat na minulý režim, jak bylo všechno špatné. Dnes je v módě neustále vysvětlovat, jak za minulého režimu bylo všechno zastaralé. To tu máte bojovníků a kritiků proti minulému režimu...

    Důvod, proč Evropa obecně byla pozadu je jednoduchá. Německý národ v čele s Adolfem Hitlerem donutili druhou světovou válkou, že všichni inteligentní a znalí lidé buď zdrhli do USA, nebo byli zplynováni v koncentračním táboře. Proto byla Evropa vcelku v handicapu jako celek, a několik desetiletí po válce si musela vychovat své odbodníky do nuly. Poděkujte Němcům, tomuto agresivnímu národu, který ve 20. století zatáhl Evropu a svět do dvou světových válek se 120 milióny jen přímo mrtvých.

    Na Západě byli evropští odborníci, kteří pozvedali USA, a kteří tam emigrovali před Hitlerem, a později pravda před komunismem.


    "Mozna se vam nedari jako za minuleho rezimu, to nejspis neni chyba soucasneho rezimu, ale vase (minimalne ta, ze jste velice rigidni a nejste schopen se adaptovat)."

    Mně se daří mnohem lépe, než za minulého režimu. Tak kvalitní matematické, fyzikální a tehcnické vzdělání, jako jsem dostal za minulého režimu - už dnes není. Původně jsem si myslel, že mladí mi budou konkurovat, ale oni nic neumějí. Umějí vyjmenovat nazpaměť referenční příručku v programovacím jazyce, nebo datasheet v elektronice - ale tím končí. Mám pole neorané, lidé jsou opravdu méně znalí - a mnohonásobně méně znalí a zhoršuje to.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).