Hlavní navigace

Názor k článku Senzory Martina Malého: Jak rychle a s minimálními náklady prošlapat slepé cesty od PavelM - Asi nemá smysl se grafomansky rozepisovat k jednotlivým...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 6. 2017 13:27

    PavelM (neregistrovaný)

    Asi nemá smysl se grafomansky rozepisovat k jednotlivým bodům, ale:
    - Vaše původní výtka směřovala k platformě Arduino, tedy procesory ATMega*, STM32*, apod. K tomu jsem směřoval i svou odpověď.
    - O LED multiplexu v původním příspěvku nebylo nic napsáno, pouze o LED. Předpokládal jsem tedy 7-segmentové číslice, externí registr pro 7-segmentové displaye a jeho využití. A tam překreslování 2x za sekundu bude dostačovat.
    - Buď se bavíme o jednoduchých procesorech a tam nebude ta přesnost opravdu dosahovat ±2ppm toho DS3231 (a tak jsem to opravdu myslel), nebo o procesorech kde je už je interní RTC stejně přítomno (otázkou, v jaké kvalitě) a nemusíme to počítat "ručně".
    - proč musí být za úvodních předpokladů MCU v této aplikaci trvale napájený a ne většinu času v některém z režimů spánku s omezeným odběrem?
    - Na RTT v AT91SAM7X opravdu nenarážím, to jste si tu použil Vy.
    - Mimochodem existují i pieza s integrovaným oscilačním obvodem, tak proč to generovat na procesoru, kvůli ceně?

    Jen na okraj, opravdu si nedovedete představit vykreslování této úlohy v 1 smyčce? Ono konec konců jsme programovali i před vlákny s pomocí věcí jako select() v POSIX C, signály a časovači, a taky to muselo stačit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).