Hlavní navigace

Názor k článku Senzory Martina Malého: Kdo si nepřečte manuál, tomu IoT do ruky nepatří od fd - Jenze o te implementaci je to predevsim. Pricemz se...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 2. 2017 18:10

    fd (neregistrovaný)

    Jenze o te implementaci je to predevsim.

    Pricemz se staci podivat treba na tzv "smart" TV, kterezto ma doma pomerne velka spousta lidi. A temer 100% plati, ze ty "smart" funkce nepouzivaji.

    Duvody jsou pak zhruba dva, drtiva vetsina proto, ze vubec nevi k cemu by to jako bylo dobre a proc to tam vlastne je. No a ten zbytek proto, ze je to implementovano naprosto nepouzitelne, takze si radsi poridi externi krabicku, ktera dela presne to, co od ni chteji, protoze si to tak !sami! nastavi.

    S auty je to dlouholeta klasika. Jejich konstrukteri jsou podle vseho nejtupejsi stvoreni na planete vubec. To mate v aute GPS ... ale hodiny se sychronizovat neumi (=je to ani nenapadlo). Nebo mate panel klimatizace + radio, ktery po vypnuti radia zhasne - cely pochopitelne. Mate "povine" cidla tlaku v kolech, ale ten tlak se nikdy nedozvite (ten 10" display mate uplne zbytecne). Mate ve voze predni i zadni kameru, asi tak 10 usb portu, slot na SD a samozrejme interni disk ... ale zaznam z tech kamer pochopitelne udelat take neumi. Auto pozna kde kdo sedi, a otravuje signalizaci (ne)pripoutani, ale to ze dosla voda v ostrikovaci zjistite, az kdyz strikat prestane. Vas "samoridici se" vuz neumi ridit v desti, snehu, mrazu, mlze ... Na volantu mate asi tak 20 cudliku, ktere pouzijete 1x za 10 let, pricemz by na totez stacily 4. Chcete-li zapnout tempomat, musite ovsem pouzit nejmene 2. Nekdy i 3.

    Pokud nekdo rekne ze vybiram spatne znacky, toto je souhrn (a zdaleka ne kompletni) postrehu ze znacne casti toho, co je u nas dostupne.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).