Hlavní navigace

Názor k článku Senzory Martina Malého: Pokud chcete být špičkový programátor… od Snape - Programuji 35 roků, dělal jsem v 18 jazycích,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 2. 2016 13:25

    Snape (neregistrovaný)

    Programuji 35 roků, dělal jsem v 18 jazycích, ale nejlépe umím Assembler 370 plus macro. Do dneška umím číst hexa kód a převádět zpětně přímo do assemblerovských instrukcí. Assembler 370 mi dal základ pro všechny vyšší jazyky. Jakmile si člověk zvykne na způsob, jakým stroj řeší úkol (co všechno musí udělat v pozadí na vyřešení nějaké triviality), automaticky a skoro intuitivně nedělá v programu humus. A naučil jsem se (jako grafolog) číst kódy jiných kolegů a odhadnout, kdo je v programování dobrý, kdo na to má a kdo ne. Být manager přijímající adepty do oddělení programování, nemusel bych dělat vstupní intervia ani číst resumé, stačilo by mi ukázat část jeho kódu.

    Bohužel musím konstatovat, že skutečných programátorů je zoufale málo. Téměř neexistují. Kóderů a patlalů je plno a čím větší patlal, tím namyšlenější. Tihle lidé s oblibou kolem sebe házejí složité pojmy, ale stačí se podívat na kód, který produkují, a je jasno.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).