Hlavní navigace

Názor k článku Senzory Martina Malého: Průmysl 4.0 nevzejde z brainstormingu na teambuildingu od bohous - Dříve v každém bytovém družstvu a v každé...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 8. 2017 8:43

    bohous (neregistrovaný)

    Dříve v každém bytovém družstvu a v každé fabrice seděl programátor a dělal programy, které lidem usnadňovaly práci. Chtěli jste program - programátor přišel do kanceláře, podíval se, co děláte a vyptal se na vazby a závislosti. Pak napsal program, vy jste ho zkusili a řekli jste "tohle je špatně, a ještě bych potřeboval to a to..." Programátor program opravil a po pár iteracích to bylo krásné.
    Dnes potřebujete program, tak dáte požadavek šéfovi, ten napíše objednávku (v horším případě výběrové řízení), objednávku dostane analytik, ten uspořádá schůzku s účastí středního managementu, lidé debatují kolem stolu a usrkávají kávu, analytik program popíše a předá to kodérům a odborníkům na user interface. Výsledkem je sofistikovaný systém, bohužel odtržený od reality.
    Dnes samozřejmě nejde pracovat starým způsobem - proces či program by nebyl transparentní, bezpečný, dokumentovaný a integrovaný. Ale je to škoda.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).