Hlavní navigace

Názor k článku Senzory Martina Malého: Hry pro programátory a jedna z nejtěžších her vůbec od Miloslav Ponkrác - "Zbytek Vašeho textu nemá moc cenu komentovat -...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 8. 2017 18:42

    Miloslav Ponkrác (neregistrovaný)

    "Zbytek Vašeho textu nemá moc cenu komentovat - je to jedno velké nepochopení."

    Chtělo by to podpořit argumenty, tedy něčím jiným, než že vy jste ředitel zeměkoule a vaše tvrzení je automaticky pravda. Zároveň nevím, jestli máte trochu elementárního myšlení, protože v dalším vašem textu mi v podstatě dáváte za pravdu.


    "Příklad: Jistě že v tom, jak je školství dnes nastaveno, škola není tím místem, které by talenty rozvíjelo. Ale to nic nemění na tom, že by škola takovým místem být měla"

    Ale dokud se budou rozvíjet především ideologické projekty a byrokracie, tak nikdy nebude.


    "(a jak toho dosáhnout, to už je úplně jiná diskuse - a rozhodně to není něco, čeho by bylo možné dosáhnout v horizontu 5 let, i kdybychom hned dneska začali dělat všechno, co je pro to potřeba..."

    Sám vidíte, že jste sám zhodnotil, že nejbližší pětiletku nehrozí, že by škola dělala něco pro talenty (a to ani kdyby se do tohoto cíle napřely všechny síly)- a proto jsem se ptal, proč si všechno mělo být soustředěno na školu. A proto jsem napsal níže, že pokud to necháte na škole, o talenty Česká rpeublika bude ve velkém přicházet.


    "Znamená to ale, že na to máme rezignovat a nesnažit se o to? Asi ne"

    S tím se přihlašte do volební kampaně. Já jsem jen pragmatik a realita. Vy jste evidentně generátor zblblých politických hesel.


    "Co se týče Vašeho "jak naučit děti milovat/nenávidět" - zjevně jste nepochopil smysl těch projektů. A v tom případě je dobře, že jste ze školství odešel."

    Já si také myslím, že je dobře, že jsem odešel. Nikdy jsem toho nelitoval. A přesně ze stjených důvodů odešlo mnoho kvalitních učitelů - a nechtějí se tam vrátit ani za zlaté prase. Oni nadšenci jsou také jen lidé, nechtějí dělat ani marxismusů-leninismus, ani bruselismus, ani jinou politickou ideologii. Chtějí jednoduše učit děti předmětům. No a pak nenajdete na školách prakticky nikoho, kdo by děti nadchnul a podchytil, protože lidé se rozhodují podle reálné situace, nikoli podle politických hesel.


    "Ha ha, tak takhle nesmyslným číslům vycucaným z prstu opravdu neuvěřím. Jestli si za tím tvrzením stojíte, tak prosím zkuste vyčíslit a ozdrojovat, kolik peněz celkem šlo v loňském roce ze státního rozpočtu do těchto projektů a kolik na platy učitelů."

    To si pěkně prosím najděte sám. Doporučuji vám Google, neznáte? Docela dobrý nástroj pro hledání informací na internetu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).