Hlavní navigace

Názor k článku Seznam.cz a dezinformační weby? Zbytečná facka vlastním lidem od Ivan Nový - Marxismus ještě za života Marxe zavrhli sami dělníci,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 8. 2017 7:00

    Ivan Nový (neregistrovaný)

    Marxismus ještě za života Marxe zavrhli sami dělníci, protože zjistili, že když budou na sobě pracovat, budou se vzdělávat a usilovně pracovat, své životní podmínky zlepší aniž by ostatní museli utopit v potocích krve. Ekonomickou vědou byl marxismus vyvrácen cca 5 let po Marxově smrti.

    Hlavním cílem marxismu ve všech jeho podobách proto vždy bylo zničit pracovní étos, kterým je charakteristická především latinská civilizace, kde práce je hlavním prostředkem konstituováni jednotlivce ve společnosti.

    Proto vždy rozvíjeli utopie, kdy práci za lidi převezmou stroje a jejich snahou bylo vždy lidi přivést na úroveň zvířat. Metody na to marxisté mají různé, vždy jsou založeny na zničení pracovního étosu, a používané k tomu bylo nejprve násilí, utopické vize o práci automatů a robotů, prázdné vzdělání pro všechny, dotace, kontrola výrobních prostředků, kontrola měny, dnes taky například kontrola a řízení názorů populace a trávení času přes sociální sítě a podobně.

    Aby pracovní étos lidí v zemích neovládaných marxisty neinspiroval domácí populaci musejí marxisté směřovat k získání celosvětové nadvlády, proto jako první pokus byla vytvořena EU (komunista Spinelli Manifest z Ventotene).

    Dalším pokusem pro konstituování nadnárodního jednotného státu bude v příštích letech čínská Hedvábná stezka, která vychází z praktického předpokladu, že pokud někde zavedete transportní cesty, které podléhají vaší jurisdikci, musíte je chránit před teroristy, čehož přímým důsledkem je do dané země, kterou Hedvábná stezka probíhá, umístění vlastní armády. Že na tu transportní cestu nikdo neútočí, nevadí, teroristické útoky přece zvládnete ve vlastní režii. A to bude mechanismus jakým Čína propojí značnou část Euroasie a severní část Afriky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).