Hlavní navigace

Názor k článku Seznam.cz a dezinformační weby? Zbytečná facka vlastním lidem od Ivan Nový - Evropský civilizační okruh není jednotný, máme zde latinskou...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 8. 2017 9:16

    Ivan Nový (neregistrovaný)

    Evropský civilizační okruh není jednotný, máme zde latinskou civilizaci, kde je to tak jak píšete, ale máme zde i byzantskou civilizaci, kde to tak není a představitelem té byzantské civilizace je právě Německo (podle Felikse Koneczného). A z toho plynou značná nedorozumění v Evropě.

    Byzantská civilizace se vyznačuje tím, že právo je nadřazeno na realitu a tudíž i nad etiku, což znamená, že pokud je nějaký zákon, byť nemravný přijat, tak platí. Prakticky se to projevuje tak,
    že když Němci zákon přikáže, aby skočil z okna, tak skočí, Čech neskočí, protože patří k latinské civilizaci, Němec právě k té byzantské.

    Když Němec se snaží nadřadit etiku nad právo, jak by to mohlo vypadat v případě uprchlíků, tak to skončí katastrofou, protože Němec nemá díky své civilizaci pojem o realitě a proto i jeho etika je pokřivená a nebo podvodná, jak hezky ukazuje muslimský nájezd na Evropu a reakce Německa na něj. Buď jsou tak hloupí a nebo protřelí a ten nájezd je součástí jejich podvodné strategie jejich elit a etikou ho jen zastírají, aby zmátli slušné lidi.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).