Hlavní navigace

Portál Seznam.cz nabídne Video on Demand, stahování filmů

25. 5. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
25. 5. 2006

Video na vyžádání, jednu z nejžádanějších interaktivích služeb spojovaných se zemským digitálním vysílání, začne od června nabízet největší český internetový portál Seznam.cz. Takzvaná Kinomania umožní za jednorázový poplatek stáhnout a jeden den využívat vybraný snímek. Týdeníku Czech Business Weekly to řekl většinový majitel a šéf portálu Seznam.cz Ivo Lukačovič.

BRAND24

Novou službu podle agentury ČTK podpořilo i Ministerstvo informatiky, které na ni přispělo dotací 25 milionů korun. Úspěch služby podle Lukačoviče závisí na dobrém výběru nabízených filmů. Internetová výpůjčka na jeden den vyjde na 45 korun, portál zatím získal práva pro více než 40 filmů. Je mezi nimi i populární česká komedie Snowborďáci a animovaný film Karneval zvířat.

Stejnou službu už nabízí Český Telecom na svojí stránce Starzone.cz. U něho přijde výpůjčka pro jedno shlédnutí filmu na 44 korun, na celý den (pro neomezené použití) na 54 korun. Poplatky firma zákazníkům připočítává k účtu za pevnou telefonní linku. Od letošního podzimu Telecom nabídne video na vyžádání také v rámci televize přes internetový protokol (IPTV).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).