Hlavní navigace

Názor k článku Seznam rozšiřuje Mapy.cz na celý svět, cizina bude i k offline stažení od Filip Jirsák - Pak ale vůbec nedává smysl to tvrzení o...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 4. 2015 18:06

    Filip Jirsák

    Pak ale vůbec nedává smysl to tvrzení o testování, jak moc musí být Google lepší než silný domácí hráč. Protože tady Google zjistí maximálně to, o kolik musí být v mapách lepší než Seznam – což je informace na jiných trzích neupotřebitelná, protože jinde Seznam se stejnou pozicí v mapách není.

    Freemail, vyhledávač i reklamní systém jsem jmenoval také, a to právě proto, že se nezdá, že by v nich ČR měla u Googlu nějaké nadstandardní postavení. Takže celá ta konstrukce, jak máme být Seznamu vděční za výjimečnou péči Googlu se podle mne smrskává na StreetView, které lze podle mne vysvětlit i bez Seznamu. Navíc Seznam má v mapách v ČR silné postavení nejspíš především kvůli oblibě turistických map (obecně), čemuž Seznam vychází vstříc svými turistickými mapami na webu. Pokud by chtěl Google se Seznamem soupeřit, nebyl by pro něj problém ty turistické mapy ČR doplnit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).