Hlavní navigace

Názor k článku Seznam vypustil nové Sreality z bety do ostrého provozu od Jan Skácel - Fotogalerie se bude předělávat a věřím, že se...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 9. 2014 13:11

    Jan Skácel (neregistrovaný)

    Fotogalerie se bude předělávat a věřím, že se Vám její budoucí podoba bude líbít (zvlášť vzhledem k tomu, že její nový vzhled bude, jak říkáte, klasický).
    Mapa tam má být dominantní prvek uživatelského rozhraní a tak má být velká. U toho leteckého snímku si nejsem na 100% jist. Mě letecká mapa připadá méně přehledná v kombinaci s těmi balónky.

    K rozostřeným inzerátům je to na delší psaní, ale zkusím popsat v čem si myslím, že je zakopaný pes. Myslím, že je to vlastně nátlakový mechanismus, který má přesvědčit makléře, aby udávali přesnou polohu inzerátu. Pokud uvedou jen např. Praha 4, stejně jako u pěti set dalších inzerátů, bude mapa k ničemu. Můžeme snadno vypočítat centrální souřadnice takového územního celku, ale na jeho místě by byl jediný ohromný shluk obsahující třeba těch 500 inzerátů. Snad vidíte, že použití takové mapy je značně omezené. Co se ulice týče ... to je otázka diskuze. Ale osobně věřím, že pro makléře, který k inzerátu přidá dostatečné množství fotografií už bude jedno zda inzerát zaměří přesně či na ulici, protože pozice bytu by už stejně šla odvodit.
    Kolik je ulic procházejících vícero čtvrtěmi nevím. V Praze je jich poměrně dost.

    Z dlouhodobého hlediska by mělo být pro uživatele lepší, když budou znát přesnou adresu inzerátu jejich zájmu.

    Co se šlápnutí vedle týče ... špatně se na to reaguje. Uživatelé zpravidla nemají rádi změny a trvá delší dobu, než je docení. Stream.cz byl velmi odsuzován a dnes má lepší návštěvnost a ekonomické výsledky než měl před předěláním do dnešní podoby. Volnamista.cz nahrazující sprace.cz jsou na tom podobně. Sprace byla ne příliš důstojná trojka na trhu. Volnamista.cz jsou odlehčená o spoustu zbytečností a podařilo se nalákat i inzerenty u méně dobře placených a hledaných prací (tedy ne-IT profesí, které zpravidla tvoří značnou část obsahu webů pracovních zprostředkovatelů). Nové Mapy.cz jsou podle mě skvělou aplikací, která není nijak zpoplatněna přesto, že její provoz úplně zdarma není.
    Z mého osobního pohledu se seznamu za podlední roky nepovedli jen lide.cz díky špatné komunikaci. Uživatelé si neměli moc šanci uvědomit, že se jedná o seznamovací, nikoli sociální síť, kterou předtím lide.cz byly.

    Každopádně srealitám návštěvnost mírně stoupla, což při tak radikální změně nebývá zvykem. Na náměty uživatelů reagujeme a již několik bylo opravdu promítnuto do toho co tady děláme. Než budou sreality plně odladěné tak to třeba ještě měsíc potrvá. Pokud máte nějaký konkrétní návrh můžete ho kdykoli poslat na info@sreality.cz .

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).