Hlavní navigace

Simona Kijonková (Zásilkovna): Na doručování zásilek jsme chtěli nasadit i drony

13. 6. 2018
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Jan Vaca, Internet Info
Jak se za osm let dostat z nuly na firmu s 500 zaměstnanci, 850 miliony obratu a 10 miliony doručených zásilek? O své cestě za úspěchem mluví zakladatelka Zásilkovny. Uvnitř: VIDEO

O podnikání se začala zajímat už někdy ve svých šestnácti letech. Před osmi lety pak založila logistickou službu a síť výdejních míst Zásilkovna, která letos plánuje doručit 10 milionů zásilek a očekává obrat 850 milionů Kč.

„Byla jsem nešťastná z toho, jak zdejší logistické firmy technicky fungovaly – nepracovaly s API, neměly pořádnou dokumentaci. V hlavě mi uzrávala myšlenka, že bych to dokázala dělat lépe,“ vzpomíná dnes podnikatelka Simona Kijonková na důvody, proč se k podnikání v e-commerce logistice rozhodla.

Rozhovor se Simonou Kijonkovou si můžete stáhnout také jako audio (mp3).

Začátky přitom byly těžké. „Prvních pár měsíců jsme třeba naložili zásilky do velkých IKEA tašek a do poboček, které byly v centru Prahy a nedalo se tam zajet autem, jsme je nosili pěšky,“ vypráví. Tyto časy už jsou pryč a dnes Zásilkovna plánuje velkou expanzi do ciziny, se kterou má pomoci nedávná investice od e-shopu Notino.

BRAND24

Jak chce ještě letos pokrýt 28 evropských trhů, které země jsou pro české e-shopy nejzajímavější a proč se Zásilkovně nepovedl pokus nasadit na doručování zásilek drony? O tom a dalších tématech mluví v dalším ze série videorozhovorů, které připravujeme ve spolupráci s Asociací pro elektronickou komerci (APEK).

Simona Kijonková bude přednášet 25. září na konferenci E-Business Forum 2018. Pokud se tam s ní a dalšími osobnostmi české e-commerce chcete setkat, přihlaste se na stránkách Tuesday.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Lupa.cz a externí spolupracovník Českého rozhlasu Plus. Dříve editor IHNED.cz, předtím Aktuálně.cz a Českého rozhlasu. Najdete mě na Twitteru nebo na LinkedIn

Autor je od ledna 2018 ředitelem médií vydavatelství Internet Info. Předtím 6 let vedl zpravodajskou sekci portálu iDNES.cz, ještě předtím byl několik let reportérem celostátní redakce MF DNES. Občas si rád něco napíše.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).