Hlavní navigace

Názor k článku SIPVZ: CEntrum REgistrace Softwaru nebude od Jaromír Suchý - O letos oceněném programu nic nevím, takže jej...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 10. 2002 21:28

    Jaromír Suchý (neregistrovaný)
    O letos oceněném programu nic nevím, takže jej nemohu soudit, reaguji pouze na zmínku, že je snad pro někoho těžké "mediálně zvládnou Invex".
    Nesouhlasím s tím, protože "zpracovat média" na Invexu zcela jistě možné je, a možná dokonce velmi snadno, jak o tom svědčí nejméně jeden ostudný případ z minulosti:
    V roce 1998 získal tzv. Křišťálový disk na Invexu zmetek s názvem 602proPC - produkt, který měl být údajně kompatibilní s dokumenty ve formátu *.DOC, *.XLS či *.HTML, ale z MS OFFICE kromě čistého textu neimportoval skoro nic, a z HTML nebyl schopen načíst ani dokumentaci v tomto formátu, která byla od 602-ky nahrána na instalačním CD. Chyb a nedostatků programu bylo tehdy tolik, že by se o nich dala napsat kniha, a na ty hlavní by po pár minutách skutečného používání musel přijít každý - tehdejší hodnotitelé jej tedy evidentně buď sami nikdy nepoužili a spokojili se s reklamními hesly, přečtenými na krabici, nebo byli k ocenění Křišťálovým diskem "motivováni" jinak. Možná i díky tomuto invexovému ocenění později za multilicenci za tento paskvil zaplatila státní správa tuším asi 50 milionů a následně začal být nabízen všem za svou skutečnou hodnotu - tedy zdarma. Od té doby vím, že takováto doporučení tzv. odborníků z médií, kteří podobné ceny na Invexu udělují, je nutné brát s obrovskou rezervou, protože nejméně v onom případě 602proPC musely hrát jistě roli úplně jiné vlivy, než kvalita produktu (minimálně lidé z Computer Pressu a Vogel Publishing u toho i v r.1998 byli taky!)
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).