Hlavní navigace

Názor k článku SIPVZ: Smlouvu s ACOL je výhodnější vypovědět od Bohuslav Maška - Dovoluji si navázat na diskuzi k předchozímu článku,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 10. 2002 9:53

    Bohuslav Maška (neregistrovaný)
    Dovoluji si navázat na diskuzi k předchozímu článku, zejména na strukturu rozpočtu celé akce.
    Pro další kalkulaci vycházím z údajů z AutoContu On Line, a.s., zaslaných p. Jiřím Chvojkou a zaměřím se zejména na body 4 (Centrální informační systém) až 8 (Řízení výstavby), tj prakticky připojení škol k internetu a zajištění souvisejících služeb do konce roku 2005, tj. cca 3,5 roku.
    Celková častka bez DPH dle rozpočtu činí 2.537 milionu Kč.
    Předpokládám že měsíční cenu jedné přípojky 64 Kbit nabízejí provideří pro školy nižší než 4.000 Kč měsíčně. V ceně je už samozřejmě kromě konektivity i dohled, pošta (např. formou doménových košů), fyzické prohlídky na místě ap. Náklady na výstavbu vlastní serverovny, logistiku, administrativu či kurzová rizika by si doufám žadný provider NEDOVOLIL připočítávat k ceně připojení.
    Pokud vycházím např. z počtu 3.620 škol x 42 měsíců tak dostanu celkovou částku 608 mil Kč což je přibližně čtvrtina oproti uvedenému rozpočtu. Navíc by poklesla i DPH (v posledním bodě).
    Dále předpokládám, že cena konktivity bude dále klesat a 4 tisíce za 64-ku budou už za rok příliš.
    A to nemluvím o tom, že dodávky lokálními dodavateli by umožnily řešení přizpůsobit jednotlivým školám (střední průmyslová škola se zaměřením na výpočetní techniku má jistě jiné potřeby než např. zemědělská škola, grafická škola může chtít "Eply" ....)
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).