Hlavní navigace

Názor k článku SIPVZ: Smlouvu s ACOL je výhodnější vypovědět od tvi - Technické řešení, které pánové mají pravděpodobně na mysli,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 10. 2002 10:43

    tvi (neregistrovaný)
    Technické řešení, které pánové mají pravděpodobně na mysli, je v podstatě stejné jak u Windoze, tak u Linuxu (či jiného UNIXu) - staré šunce (dle mých zkušeností nejméně 386 s FPU) dá "druhý dech" konverze na tenkého klienta, resp. X-terminál - u Linuxu je to evidentní - vychází to z běžné podoby obvyklých UNIXů, které používají sítové vymoženosti systému X-Window (nadupané servery x (většinou) bezdiskové terminály) - zde odkazuji na svůj oblíbený projekt LTSP -, u Windows (od verze W2K výše nebo u speciální verze WinNT serveru) je možno použít služby Terminal services, případně produktů typu Citrix.Pro tyto služby existuje také UN*Xový klient RDesktop.

    Nyní stojí otázka, jaký operační systém je výhodnější na straně klienta při volbě terminálového řešení. Přestože existuje implementace XFree pro Windows, je z hlediska Linuxu na serveru volba víceméně jasná - Linux i na klientovi.

    Obávám (:))) se však, že z hlediska finanční kalkulace je výhodnější i u WTS nasadit klienta linuxového - nač živit na klientském počítači Windows prakticky jen pro spouštění vzdáleného desktopu do jiných Windows, když prakticky tutéž službu nám může prokázat i bezplatné linuxové řešení?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).