Hlavní navigace

Názor k článku Škatulata „digitálních“ stanic ČRo, trocha smutku a mírný pokrok v mezích zákona od anonym - Článek tak nějak plus a mínus vystihuje situaci,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 3. 2013 10:04

    bez přezdívky

    Článek tak nějak plus a mínus vystihuje situaci, mimo jedné zavádějící věty a to je tato, cituji :

    ,,Po jednom zmařeném pokusu už Český rozhlas zřejmě na vždy rezignoval na snahu dostat do analogového éteru svoji stanici „pro mladé“, po které je jednoznačná společenská poptávka."

    Správná odpověděď je zhruba takováto :

    Vše tak nějak s určitými úpravami a korekcí běží dle plánu. Tedy to, co bylo z ČRo řečeno, že se dít bude, se tak nějak, plus a mínus, s jemnými odchylkami a úpravamí, děje. Ovšem v článku zapomínáte, ještě na jeden poslední, plánovaný krok. A možná důležitější, nežli všechny ostatní a dosavadní kroky.

    Dokonce, zde na serveru DZ, s představiteli ČRo je uvedený datum spuštění.

    Ale nechce se mi ho hledat. V každém případě tedy, na SV, DVB, DAB se stalo, tak nějak, plus a mínus, co se stát mělo a co bylo řečeno, že se stane.

    Ale má se stát ještě jedna věc. A to velice důležitá věc. A ta se má stát na FM. Tedy analogovém VKV.

    A týká se tato změna nebo úprava tzv. REGIOPNÁLNÍCH STANIC ČRo. A týká se tzv. stanice ,,pro mladé" i když nikoli ,,alternativní stanice RADIA WAVE".

    Trocha historie. Původně byla po okruhu ČRo 5 na VKV vysílána ČRo 2 Praha, kterou doplňovala krajská studia.

    Později tam vysílala tato krajskách studia. A to s označením ČRo 5. Tedy např. ČRo 5 České budějovice nebo ČRo 5 Ostrava atd.
    U tří z nich šlo o nepolnohodnotné vysílání. Ale o odpojováky.
    Např. ČRo 5 Sever a na tom bylo přimatlané ČRo Liberec. Jinak z toho běželo ČRo Ústí nad labem. Docela slušný bordel.

    Později bylo to č.5 z těhle stanic odebráno a dostalo to plnohodnotné názvy a to ČRo Ostrava, ČRo Olomouc atd. tedy bez té ,,pětky"

    Ovšem dle plánů reformy ĆRo. By měl být těmto stanicím tento okruh 5 sebrán zcela a úplně.

    Na VKV by měla odstartovat zcela nová stanice ČRo, tzv. stanice ,,pro mladé " ovšem komerčnějšího ražení nežli má Radio Wave. Tedy dejme tomu jakásí veřejnoprávní Evropa 2 nebo něco odbobného plus a mínus. Tahle tzv. komerčnější stanice pro mladé, má prostě jet tam, kde jsou ty Olomouce, Ostravy, Ústí nad Labem atd. A ČRo počítá s tím, že mu má přilákat mladé posluchače, pro které je Radiožurnál a Praha šíleně starý a zastaralý a neposlouchatelný. A Radio Wave příliš alternativní a intelektuální.

    A dosavadní krajská studia ČRo jako je Ostrava, Olomouc atd. by měla být začleněna a integrována do okruhu č.2. Tedy stanice ČRo Dvojka.

    Takže, to je ještě jeden a poslední zveřejněný plán ĆRo. Přičemž u této stanice, nové a jinačí stanice ,,pro mladé" bylo i řečeno veřejně, pevné datum jejího startu.

    Takže toliko jen doplnění k reformě ČRo.

    Přičemž. Očekává se vlna odporu v krajských studií neboť sloužily ČRo jako odkladiště starých, zasloužilých. / Tedy něco jako senát. /

    A nebylo nijak specifikováno. Co se po tomto provedení, této záležitosti stane s radiem WAVE. tedy zda bude provozováno paralelně jako druhá alternativní stanice, řekněme pro ty inteligentnější mladé. Nebo zda budou některé její části integrované do nočních a pozdně večerních hodin, této nové stanice pro mladé.

    Ale prostě, takto to je, v této chvíli naplánováno. Pokud to někdo nezmění. A zatím to nikdo nezměnil. Tak ta nová stanice pro mladé přijde. Zatím všechny dosavadní kroky jen směřují k tomuto závěrečné kroku.

    Tedy z tzv. ČRo Praha se stává tzv. ČRo Dvojka.
    ČRo 1 Radiožurnál není transformován v life stylové rádio s moderní hudbou a prosazuje se, že je dál hlavní zpravodajskou stanicí ČRo.
    Zaniká zcela zpravodajská stanice Česko, která ho měla původně nahradit, co by hlavní zpravodajská stanice ČRo .Atd.
    Vše se tedy připravuje k tomu to poslednímu a nejdůležitějšímu kroku celé tzv. reformy uvnitř ČRo.

    Takže na to nezapomínejme.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).