Hlavní navigace

Názor k článku Skutečně může zaměstnavatel číst vaši poštu? od Josef Aujezdský - "V případě poskytovatele služeb (např. Seznamu) tu existuje...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 1. 2004 15:51

    Josef Aujezdský (neregistrovaný)
    "V případě poskytovatele služeb (např. Seznamu) tu existuje smlouva mezi poskytovatelem a fyzickou nebo právnickou osobou, která upravuje i to, kdo je oprávněným příjemcem zpráv."

    Jasně, ale to je relativní závazek, který upravuje vztahy mezi zůčastněnými subjekty a proto na vůli odesílatele, komu je zpráva určena, nemůže mít tento závazek žádný vliv. Ochrana listovního tajemství je právo tzv. absolutní povahy (tzn. máte právo aby do něj nikdo nezasahoval). Navíc se ho nemůžete předem platně vzdát - viz Listina základních práv a svobod.

    Teď mne napadla další věc, jak to bude v případě neveřejné elektronické pošty uvnitř organizace (tak vlastně elektronická pošta začínala)? Můžeme i tady vůbec hovořit o listovním tajemství?!

    To je zajímavá a asi i složitá otázka. Pokud se jedná o zprávy v rámci jedné osoby, tak zřejmě o listovním tajemství nejde hovořit, jelikož jedna osoba je zde příjemcem i odesílatem (tzn. mají právo se z obsahem seznámit). Pokud by si však dva zaměstnanci stejné osoby posílali zprávy nesouvisející s osobou zaměstnavatele, tak dle mého názoru není důvod se domnívat, že by zprávy nebyly chráněny. Pro případné reakce "typu, tak ještě musím platit zaměstanci, aby si mohl posílal soukromou poštu" - to s tím vůbec nesouvísí.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).