Hlavní navigace

Názor k článku Skutečně se kybernetická obrana neobejde bez šmírování? od lupa.cz jsou už jako čučkaři - Armada (resp. obrana) musi predevsim zvazovat price-performance pomer....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 3. 2017 13:24

    lupa.cz jsou už jako čučkaři

    Armada (resp. obrana) musi predevsim zvazovat price-performance pomer. Nemecke tanky byly dokonale, ale prevalcovaly je mene kvalitni ruske a americke.

    Zavedeni celostatniho dohledoveho systemu vychazi hned z nekolika chybnych uvah. V omezenem prostoru se pokusim nastinit proc:

    1. Je to strategicka chyba. Spravnym vojenskym resenim by byla spise eliminace 100% zavislosti na IT v dulezitych sektorech ekonomiky a statni spravy.

    2. Je to nelogicke. Narusuje to osobni soukromi vsech obcanu CR, nekalym zahranicnim zivlum to nenarusuje vubec nic.

    3. Je to drahe. Fakticky zisk z kompletniho sledovani obcanu CR neni umerny porizovaci cene - neni-li skutecnym zamerem statu perzekvovat vlastni obcany.

    4. Je to rizikove. Pro zkusene a motivovane sedive vlky, kteri znaji neuralgicke body a takticke postupy statnich Firem, muze byt sahnuti na svobodu jednotlivce onou posledni kapkou.

    5. Je to zneuzitelne. Co hur - je to potencialne zneuzitelne k nekontrolovanym represim vuci vlastnimu obyvatelstvu nebo jeho skupinam. Neexistuje k tomu zadna protivaha, coz by melo byt zakladem jakychkoliv demokratickych struktur.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).