Hlavní navigace

Názor k článku Skutečně se kybernetická obrana neobejde bez šmírování? od Frontový manager - Armada (resp. obrana) musi predevsim zvazovat strategii. A...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 3. 2017 15:27

    Frontový manager (neregistrovaný)

    Armada (resp. obrana) musi predevsim zvazovat strategii. A přijít na správnou. Bez ní jsou všechna ekonomická porovnání na Kefalína. Na válku je možné si totiž hodně moc půjčit, jak předvedla říše jednoho malíře.

    Německé tanky byly dokonalé tak, že Pz. 1 byly po událostech na polské Bzuře vyřazeny k výcviku, zatímco soudobé české Lt. 35 a zejména Lt. 38 byly vzaty namísto uvolněných německých do služby až pod úder na svaz.

    Německé tanky byly dokonalé tak, že francouzské těžké z nich dělaly surovinu pro Kruppovy závody, v čemž jim bránila jen stupidita francouzské generality zavřené ve středověkých hradech informovaných motospojkami.

    Německé tanky byly dokonalé tak, že britské Matildy je porazily v poušti už u El-Alamejnu. Britská generalita kupodivu postrádala stupiditu francouzskou či sovětskou.

    Německé tanky byly dokonalé tak, že po úderu na svaz zazvonil umíráček po srážce s T-34 i těm náhradním Lt.35 a Lt.38
    .
    Německé tanky byly dokonalé tak, že po střetnutí s těžkými KV-1, KV-2 a posléze IS-2 němečtí generálové svým tankánům v polních instrukcích zakázali v těch dokonalých tancích přímý střetný boj, nýbrž umně manévrovat a obcházet, kteréžto manévry a obchvaty skončily u jistého města jménem Berlín, a za zdržení v tomto zeměpisném směu zodpovídal jistý lupič, který většinu zkušených generálů a maršálů (Pavlov a spol.) ze Španělska nechal postřílet...

    Tolik jen k té strategii. A jak už tu kdosi podotkl, po kabelkových událostech či uvítacím pouštním výboru nejspíš největším problémem nebude (domnělá) dokonalost cizích tanků, nýbrž (zamlčovaná) stupidita těch, kdo za strategii zodpovídali (-dají).

    Proto čistě pro potřeby čekistánu doporučuji:

    1) V rámci tlachů o strategických chybách a izolování kriticky či ekonomicky důležitých sítí propříště opravujte c. a k. dráhy tak, aby se nemusely zastavit stroje v milionových pořizovacích hodnotách, jak nedávno předvedly čd, i bez zásahu hackerů.

    2) V rámci tlachů o logice nezvyšujte pravomoci ozbrojeným kašparům, kteří nevědí, která kabelka jim velí a co jim může nebo nemůže nařídit.

    3) V rámci tlachů o pořizovací ceně se v čekistánu podívejte na nedávnou historii počínaje Indošem a pokračuje kam až chcete, vlastně spíš až všem dojde, že tohle můžete klidně pustit z hlavy, naděje, že zrovna armáda by se vzpamatovala oproti dopravě, školství nebo zdravotnictví, je čistě absurdní, kefalín.

    4) V rámci tlachů o riziku přestavovaném "zkušenými a motivovanými šedými vlky, kteri znaji neuralgicke body a taktiku postupů statnich Firem v dolíčku" doporučuji vzít na vědomí, že tito kvalifikovaní a znalí už mají kopečky toho rozkradeného údolí dávno za zády a "sahnuti na svobodu jednotlivce" či celého ovecného lidu tamtéž je jim už jen k smíchu.

    5) V rámci tlachů o zneužitelnosti troubů v uniformách doporučuji jen v rychlosti prolétnout cokoliv od "olova" přes "Kubice" či "Mrázek-Tlustý-Pitr-Gott-nadace-fízlové" až po "kabelky či špionáž?", aby všem došlo, že k tomu budou troubové v místních uniformách prodáváni tak či onak, takže i toto můžete klidně opět pustit z hlavy, kefalín, dávno se to děje, se zákonem nebo bez něj, a v uniformách.

    6) V rámci tlachů o přesnosti zkratek či označení doporučuji přednést veškerá errata na nějakém vhodném hřbitově německých tankistů, kteří zahynuli v kterémkoliv ze jmenovaných či nejmenovaných dokonalých tanků a neměli to štěstí jet v něčem méně dokonalém, ale odolnějším spojeneckém, a to v kterékoliv fázi války. Jsou jediní, kdo to ocení.

    7) V rámci čehokoliv od historie po současnost doporučuji na jakémkoliv z uvedených příkladů pochopit, že největší hrozba není výmluva na cizí domnělou dokonalost, ale vlastní stupidita delegovaná na nejvyšší místa a hodnosti. A v tomto ohledu je Kotlinka skutečně první na ráně.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).