Hlavní navigace

Názor k článku Skype prý používají tři miliony českých uživatelů od anonym - Vy to pořád nechápete. Já nevylučuji, že někteří...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 4. 2008 9:27

    anonymní
    Vy to pořád nechápete. Já nevylučuji, že někteří jedinci do 10 let a nebo naopak staří důchodci nezvládnou používat a také nepoužívají Skype. Ale bude jich statisticky bezvýznamné procento. Určitě to zase zpochybníte, jak to mohu vědět. To sice nemohu, ale jako IT guru pro široké okolí mám docela přehled o tom, jací lidé mají počítač a co s ním asi tak dělají. Důchodci s PC a internetem mezi těmi desítkami, co znám, jsou asi tři. O Skype nikdy neslyšeli. Většina důchodců ze zmíněného vzorku má problém použít i obyčejný mobil, neumí ani přečíst SMS. Při vší úctě k vám, třeba máte ve vašem okolí důchodce výhradně docenty z ČVUT a matfyzu, kteří chodí na procházky s GPS hledat keše, připojují se z mobilu na net a doma volají přes Skype. Můžete si být jist, že ale máte velké štěstí na takto technicky zdatné důchodce, standard to opravdu není.

    Kouzlo statistiky je totiž v tom, že se umí vypořádat s extrémy. Určitě najdete v republice několik žen, které mají děti starší, než jsou ony samy (vzaly si starší muže s již odrostlými ratolestmi). Má však smysl s takto zanedbatelným vzorkem nějak operovat? I kdyby takových žen byly dva tisíce, pořád je to jen kapka v moři, která s celorepublikovou statistikou absolutně nezahýbe.

    Jinak ještě k tomu vzorku z mého okolí - samozřejmě není statisticky významný. Na druhou stranu, jak jsem psal, jako člověk v IT velmi zběhlý se starám o počítače poměrně širokému okolí (sousedy počínaje, přes kamarády, rodiče a jejich známé až po manželčino příbuzenstvo). To už nějakou minimální vypovídací hodnotu určitě má, bez urážky rozhodně větší, než že váš sedmiletý syn umí číst a ovládat Skype.

    Mimochodem, už se provalilo, že ty tři miliony nejsou uživatelé, co Skype používají, ale počet účtů vytvořených v ČR a to včetně již neaktivních. Čili jsem měl pravdu :-)
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).