Hlavní navigace

Názor k článku Skype umí nahrávat hovory, nový vyhledávač Googlu, blockchain se moc nepoužívá od jirka - 1) Ano, musi to idealne nasadit vsechny banky....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 9. 2018 22:36

    jirka (neregistrovaný)

    1) Ano, musi to idealne nasadit vsechny banky. O to se prave Ripple snazi (at uz se bude jednat o xCurrent (blockchain postaveny na nejakem tokenu) nebo xRapid (blockchain postaveny na XRP). SWIFT je firma, u ktere se prakticky vsichni "dohodli na pouzivani" a plati ji jako neutralnimu prostrednikovi. Jak to chapu ja, tak se Ripple snazi o to same, jenom levneji, rychleji, bezpecneji a transparentnim zpusobem (diky blockchainu, ktery spravuje Ripple a ne jednotlive banky, ktere si navzajem neveri a ani si z principu veci nemohou navzajem verit).
    2) Samozrejme ze jejich web. stranky jsou pro hejly (ehm. manazery v bankach a investory), pro normalni "ajtaky" to samozrejme neni. Normalni "ajtak" mysli az moc normalne :-)
    3) A tim se dostavame k te skutecne zajimave otazce - ma vyznam koupit XRP jako investici? Btw. o tom jsem se vubec nebavil. Ripple vyvinulo xCurrent, pomoci ktereho dokaze nahradit SWIFT ... ale banky se musi dohodnot na tokenu, ktery budou pouzivat. A pak Ripple vyvinulo xRapid, ve kterem je tim tokenem XRP. Pokud banky budou pouzivat XRP tak maji jistotu, ze se domluvi stejnym jazykem (a Ripple navic udelalo xRapid levnejsi nez xCurrent). Banky budou potrebovat nakoupit XRP a tudiz vzroste cena tohoto tokenu. A vzhledem k tomu, ze Ripple postupne uvolnuje XRP do obehu, tak kdyz cena XRP poroste, tak take bude Ripple velice bohata firma. Na druhou stranu banky mohou rict ze jim staci xCurrent a na XRP se vyprdnou (a pouziji nejaky vlastni token ... na druhou stranu jak znam banky, tak muzou mit problem se dohodnout na nejakem tokenu kteremu budou vsichni verit a cena implementace neceho takoveho muze byt vyrazne vyssi nez kdyby pouzili stavajici technologii). A proto je kupovani kryptomen spekulativni investice (v soucasnosti nemaji prakticky zadne vyuziti - maximalne XMR na darkwebu pro kupovani travy atd. :-) - a spekuluje se, ze v budoucnosti to bude k necemu dobre a lidi co to ted nenakoupili je budou muset draze kupovat).
    Muj komentar: Osobne si myslim, ze soucasny bear market pokud se neco nezmeni bude trvat 2 - 4 roky a cena kryptomen pujde pomalu dolu. Pak se zase prijde s nejakou novinkou, idealne s realnym pouzitim, zacne FOMO a cena zase vylitne ... takhle to uz bylo nekolikrat. A nebo ne, od toho to je nejvic spekulativni investice dnesni doby. Kazdopane se mi podarilo XRP prodat kdyz bylo vysoko vuci Bitcoinu a vyhodne nakoupit jine kryptomeny. Dalsi problem v soucasnosti je ten, ze jedina kryptomena, ktera ma skutecne cenu navazanou na Dollar nebo Euro je jenom Bitcoin. Cena vsech ostatnich men je v soucasnosti vazana k Bitcoinu, takze kdyz jde dolu Bitcoin tak cena vsech men (v dolarech) jde take logicky dolu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).