Hlavní navigace

„Šlágr 2“ nakonec půjde do multiplexu 4, testovat začne ještě tento týden

14. 4. 2014
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Getty Images
UVNITŘ FOTOGALERIE – Výkonný ředitel stanice Robert Kvapil tvrdí, že nový program nabídne to nejlepší, co je v oblasti country music k dispozici včetně zahraniční produkce.

Druhý program televize Šlágr, jehož definitivní název bude „Country no. 1“, chystá na mediální scénu nástup ve velkém stylu. Stanice, kterou do svého celoplošného multiplexu 4 nakonec získal ostravský podnikatel Radim Pařízek, se zaměří na mladší diváky, jímž chce nabídnout to nejlepší z žánru country music, co je v současné době na trhu dostupné. Půjde čistě o country kanál. Nabídneme českou i americkou country, takže je jasné, že tuto stanici budeme profilovat jinak. V zahraničí jsme se dostali k velice kvalitnímu zdroji videoklipů, takže se diváci mají, na co těšit, uvedl výkonný ředitel Šlágr TV Robert Kvapil.

K TÉMATU: Šlágr TV má volnou cestu pro svůj druhý kanál, vysílací rada mu udělila licenci

Kvalita klipů bude dle vyjádření Kvapila na velice vysoké úrovni, takzvaných „studiových klipů“, které znají diváci z vysílání prvního Šlágru, by mělo být minimum.Budeme preferovat originální produkci a diváci se mohou určitě těšit také na přísun naprostých zahraničních novinek. Troufám si říci, že kvalitu, kterou nabídneme, od nás očekává málokdo, dodal výkonný šéf stanice. Zkušební vysílání nového programu „Country no. 1“ by mělo začít ještě tento týden, kdy se v multiplexu 4 objeví promo smyčka. V průběhu dneška by se tento materiál měl dodělávat a v nejbližší době pak předat k distribuci operátorovi sítě.

ČTĚTE TAKÉ: Šlágr 2 odstartuje do května, slyšení o licenci ho čeká 18. března

BRAND24

Robert Kvapil předpovídá start televize na začátek května, nejpozději by to mělo být sedmého. Už na počátku jsme věděli, že chceme vysílat celoplošně. Vzhledem k tomu, že multiplex 3 je ale nyní v podstatě plný, nakonec jsme se dohodli s Radimem Pařízkem. Uvažovali jsme ještě o Regionální síti 8 Českých Radiokomunikací, ale pokrytí maximálně 50 až 60 % pro nás nebylo dostatečně, zdůvodnil výběr multiplexu společnosti Digital Broadcasting Kvapil. Kromě DVB-T bude program dostupný také u vybraných kabelovýchIPTV operátorů, s distribucí na satelitu se počítá až v budoucnu.

Foto: Gettyimages Editorial (Isifa)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).