Hlavní navigace

Olympijský vítěz i Felix Slováček. Sledovali jsme, co říkali kandidáti do mediálních rad

4. 2. 2020
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Česká televize
Poslancům se představuje více než 100 lidí, kteří by chtěli kontrolovat hospodaření České televize a Českého rozhlasu. Pokud je sněmovna zvolí na volná místa v mediálních radách, budou moci také vybírat generální ředitele obou médií.

Rekordní tři dny se budou v Poslanecké sněmovně veřejně představovat všichni zájemci, kteří by chtěli usednout na volná místa v Radě České televize nebo v Radě Českého rozhlasu.

V televizní radě se na konci března uvolní šest míst, v rozhlasové dvě místa. Na Českou televizi by chtělo dohlížet kolem 90 zájemců, další tři desítky se zajímají o kontrolu Českého rozhlasu.

Veřejná slyšení potrvají celé úterý, středu a čtvrtek, vždy od 8 hodin ráno do večera. Na každého kandidáta bude čtvrt hodiny. V pátek 7. února 2020 následně mediální výbor sněmovny vybere 18 finalistů do televizní rady a 6 finalistů do rozhlasové rady. Z nich poslanci na březnové schůzi sněmovny tajným hlasováním zvolí nové radní.

BRAND24

Mandáty letos zvolených radních vyprší v roce 2026. Budou tedy mimo jiné v průběhu svého funkčního období vybírat nové generální ředitele Českého rozhlasu i České televize. Rozhodovat budou také o televizním, respektive rozhlasovém rozpočtu.

DigiZone vám po celé tři dny přinese online zpravodajství z veřejných slyšení.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář se zaměřením na média. Dlouholetý účastník i pozorovatel českého mediálního cirkusu. Pracoval v Marketing & Media, Hospodářských novinách a Českém rozhlase.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).