Hlavní navigace

Nova chystá další kriminálku a pokračování Expozitury, podzim bude ve znamení „klasiky“

26. 8. 2015
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

UVNITŘ FOTOGALERIE A VYSÍLACÍ SCHÉMATA – Nejsledovanější česká televize letos pořádala tiskovou konferenci jako poslední z tuzemských stanic. Přinesli jsme vám původní on-line zpravodajství.

Nova zvolila pro představení svého podzimního programového schématu netradiční místo: externí ateliéry pořadu MasterChef, který se příští měsíc vrátí na její obrazovku v druhé řadě. Tisková konference je svolaná na 15:00 hod., avizovaná je účast generálního ředitele skupiny Christopha Mainusche, programové ředitelky Alex Ruzek a dalších osobností televize Nova. Online zpravodajství serveru DigiZone.cz z místa zajišťuje Lukáš Polák (text) a Karel Choc (fotografie). V průběhu tiskové konference nabídneme původní fotogalerii, elektronickou verzi presskitu skupiny Nova a galerie k jednotlivým pořadům.

14:53 – Naše on-line zpravodajství právě začíná. Vítá vás u něho Lukáš Polák.

14:54 – Připojili jsme programové schéma Novy pro podzimní měsíce.

Programove Schema_podzim 2015 by Lukáš Lucky Polák

14:57 – Kulinářskou show MasterChef bude vysílat Nova v pondělí a ve středu vždy ve 20:20. SuperStar, která je dalším tahákem Novy, se bude vysílat ve stejný čas v neděli. Porotu už Nova představila. Budou to Ondřej Soukup, Marta Jandová, Klára Vytisková a Pavol Habera.

15:00 – Novinky v publicistice už Nova de facto představila. Publicistické pořady dostanou nový vizuál a podobu studií. Na našem webu jste si o nich mohli přečíst ve včerejším článku.

15:01 – Ordinace v růžové zahradě – seriálový pilíř televize Nova – úterky a čtvrtky vždy od 20:20.

15:02 – Ve vysílání Novy pochopitelně zůstává i seriál Ulice – pondělí až pátek od 18:30.

15:03 – Seriál Doktoři z Počátků se bude vysílat vždy v pondělí od 20:20. O přesném termínu jeho nasazení zatím Nova v PR materiálech nehovoří.

15:05 – Premiérové české filmy na Nově: Babovřesky 2, Dědictví aneb Kurva se neříká, 10 pravidel, jak sbalit holku, Něžné vlny, Zakázané uvolnění a pohádka Tři bratři.

15:07 – Premiérové zahraniční filmy na Nově: Ocelová pěst, Pacific Rim: Útok na Zemi, Jack Reacher: Poslední výstřel, Ledové království, Millerovi na tripu, Jack a obři, Zkus mě rozesmát, Non-Stop, Muž z oceli, Lovci mafie, Pařba na třetí, Tísňová linka a Postradatelní 3.

15:08 – Premiérové zahraniční seriály na Nově: Kriminálka Las Vegas XV, Mentalista VII a Černá listina II

15:09 – Po předběžném prostudování presskitu zatím můžeme říci, že Nova v tiskových materiálech ničím nepřekvapila. Uvidíme, co přinese oficiální část, která právě začíná. Úvodní slovo má mluvčí skupiny Anna Suchá, po ní si bere slovo šéf Novy Christoph Mainusch.

15:12 – V diskusních fórech se objevily spekulace, že Nova získala vysílací práva pro španělskou La Ligu. V tiskových materiálech se o ni ale vůbec nehovoří. Rozuzlení tedy přinese pravděpodobně až konec tiskové konference.

15:13 – V roce 2016 uvede Nova druhou řadu seriálů Policie Modrava a Expozitura, slíbila Nova v úvodním showreelu.

15:15 – Mainusch prezentuje Novu nadále jako lídra trhu, pochopitelně v cílové skupině diváků od 15 do 54 let. Pro srovnání dává k dispozici čísla konkurenční Primy, která v této kategorii za Novou značně zaostává a je přibližně na polovičních číslech. Zatímco Nova se pohybuje stabilně okolo 40 %, u Primy hovoří Mainusch o přibližně 20 %.

15:19 – Mainusch se vrací k blížícímu se startu Novy Sport 2 a rebrandingu Novy Sport 1. O novinkách si můžete přečíst v této aktualitě.

15:21 – Letošní podzim je postavený na velkolepých show. Tou první je MasterChef, kde hledáme nejlepší české kuchaře, tou druhou je SuperStar, uvedla programová šéfka Novy Alex Ruzek.

15:27 – Nova má aktuálně v přípravě 13 projektů, loni ve stejnou dobu to bylo sedm. Všechny se objeví ve vysílání v příštím roce. Pokračovat budou Ordinace a Ulice, Policie Modrava se začne točit. Pokračovat bude Expozitura, Výměna manželek a chystá se nový seriál ve stylu „Kriminálky Anděl“. Diváci se mohou těšit i na novou zábavnou show, která poběží na jaře. Máme připraveny zajímavé projekty. Chystáme dva nové komediální seriály, které nám na Nově chyběly. Na tyto projekty se osobně velice těším. S pracovním názvem „Na vodě“ vzniká komediální seriál s Lukášem Langmajerem a Tomášem Klusem.

15:30 – Programová šéfka Novy se přesunula k tematickým kanálům Novy, konkrétně Novy Cinema. Zde poběží například Kouzelníci, Anonym, Lov lososů v Jemenu, Nádherné bytosti, Hostitel a Pomsta mrtvého muže. Mezi filmové hity Nova Cinema řadí Captain America: První Avenger, Thor, Megamysl, Kovbojové a vetřelci a Kawasakiho růže.

15:31 – Hlavní seriálovou novinkou Fandy budou Agenti S.H.I.E.L.D. ze světa Avengers. Nova koupila i Gotham a Válku světů.

BRAND24

15:37: K fotbalu: Nabízíme dostatek fotbalových soutěží. Španělskou La Ligu vysílat nebudeme. Co se týká Evropské ligy, chystáme k ní speciální studia včetně plazem, moderátorů a podobně, zodpověděla Nova dotazy serveru DigiZone.cz.

15:38 – Naše on-line zpravodajství končí. Čtenářům děkujeme za pozornost. Slíbenou fotogalerii od našeho kolegy Karla Choce dodáme v průběhu dnešního dne.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).