Hlavní navigace

Názor k článku Slevy až 80 %? Jak e-shopy kouzlí s cenami aneb Black Friday po Česku  od ... - Přesně tak, ten mýtus nižších cen v zahraničí...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 11. 2017 21:51

    ... (neregistrovaný)

    Přesně tak, ten mýtus nižších cen v zahraničí je již hezky dlouhou dobu blbost. Prostě to neplatí nebo tihle "experti" rádi vezmou nějakou dočasnou akci třeba na německém amazonu, porovnají to s normální cenou tady a senzace je na světě. Srovnával jsem teď na BF ceny mobilů a žádná nějak extra levnější "pecka" nikde v zahraničí nebyla. A původní ceny tam uvádí úplně stejně jako tady, pak mají mobil se slevou 40% ale v reálu je to možná o dvě tři stovky levnější než u nás, což je naprosto zanedbatelné, objednávat telefon apod. z venku.
    Oblečení a takové věci jsou většinou výprodejové věci, to se dá kolikrát sehnat i tady. Ty rozdíly jsou mizivé u většiny věcí.
    Jediné co se vyplatí, je drogerie a některé potraviny (a některé jsou zase násobně levnější u nás). Jenže to jaksi moc objednávat po netu z cizine nejde, že. Pak nějaké ojedinělé věci se občas objeví, ale že bych jako běžně mohl nakupovat v zahraničí na netu většinu krámů levněji, je blbost. A když už, tak mi to nehorázně z USA prodraží doprava. Nebo můžu risknout "čínu", ale pak mi přijde fejk a ještě mi ho stejně proclí, zdaní a zpoplatní takže jsem tam kde jsem, když máme ten hloupý limit okolo 22 eur.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).