Hlavní navigace

Slovak Sport 2 s Premier League startuje za pár dní, ze služeb je známá pouze O2TV

27. 7. 2013
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

TÝDENNÍ REVIZE – Přesto, že provozovatel nové televize Slovak Sport 2 sliboval, že program nabídne v Česku u více operátorů, v tuto chvíli je známé pouze IPTV od Telefóniky.

O2TV potvrdila zařazení Slovak Sportu 2 do nabídky

Přenosy anglické fotbalové Premier League s českým nebo slovenským komentářem budou moci od 1. srpna sledovat takřka všichni zákazníci největší IPTV služby v Česku, O2TV od Telefóniky. Operátor zařadí do svojí nabídky program Slovak Sport 2, který nedávno získal práva na Premier League pro následující tři sezóny. “Tento televizní kanál mohou do konce roku sledovat všichni zákazníci O2TV zdarma. Zvýhodněná nabídka se nevztahuje na uživatele O2TV Start,” informoval mluvčí Telefóniky Hany Farghali.

Slovak Sport 2 nahradí v nabídce O2TV vyřazovanou motoristickou stanici Sport 5. Nepůjde však o jediný sportovní kanál, který ke konci července zmizí z O2TV. “Stávající kanály ESPN America a ESPN classic ukončí z rozhodnutí majitele práv své působení v ČR a jejich vysílání bude ukončeno k 31.7.,” uvedl mluvčí Telefóniky. O2TV od srpna zařazuje do svojí nabídky hned deset nových programů, mezi nimi i Eurosport a Eurosport 2 v HD kvalitě. Koncem srpna zařadí i nové programy České televize, dětský ČT :D a kulturní ČT art.

Jan Potůček: Zákazníci O2TV budou mít do konce roku Slovak Sport 2 s Premier League zdarma

Lukáš Polák: O2TV odhalila srpnové novinky, do nabídky zařadí i Slovak Sport s Premier League

Nová podoba elektronického programového průvodce, který je dostupný ve službě O2TV
Autor: Telefónica Czech Republic

Nová podoba elektronického programového průvodce, který je dostupný ve službě O2TV

V Polsku definitivně skončila analogová televize

Konstatování, že Polsko psalo v úterý 23. července historii, není jen tak planý výkřik do větru. Naše severní sousedy čekala poslední vlna vypínání analogového vysílání. Spolu s ní proběhlo také velké přelaďování a spuštění nových vysílačů multiplexu 3. Všechny tyto změny se bezprostředně dotkly i části českých diváků, protože probíhaly i v těsném sousedství s našimi hranicemi. První vlna vypínání proběhla v Polsku loni 7. listopadu. Jednalo se konkrétně o lokality Zielona Góra a Źagań. Poslední byla stanovena na 23. července a týkala se oblastí Giźycko, Jelenia Góra, Leźajsk a Ostroleka.

Aktuální vlna vypínání analogového pozemního vysílání, které tak definitivně zmizelo z území Polska (nepočítáme-li regionální stanice), se týkalo více než dvou milionů obyvatel. Státní informační web cyfryzacja.gov.pl hovoří konkrétné o 2,074 milionu lidí, a to v celkem sedmi provinciích. Po 23. červenci se tak Polsko připojilo ke většině zemí západní Evropy a Skandinávie, kde už není možné přijímat původní způsob distribuce signálu. Naši severní sousedé při přechodu na digitální signál zvolili taktiku, kdy vedle sebe po dobu několika měsíců mohli přijímat jak analogovou televizi, tak i DVB-T. Podobně u nás zvolila v minulosti Česká televize jako obětního beránka digitalizaci program ČT 2.

Lukáš Polák: Polsko bude psát zítra historii, řada změn a novinek se dotkne i diváků v Čechách

Lukáš Polák: Analog v Polsku ještě definitivně neskončil, nadále v něm vysílají některé lokálky

Lukáš Polák: Polská televize plánuje tři nové stanice, minimálně dvě budou i v tamním DVB-T

Analogové televizory se stanou skutečně muzejními exponáty.
Autor: Vladimir Simicek/SME/isifa

Analogové televizory se staly skutečně muzejními exponáty.

Digi Sport plánuje nové kanály v ČR a na Slovensku

Čtyři nové sportovní kanály pod značkou Digi Sport má ještě do konce léta spustit nový majitel slovenské pobočky satelitní služby Digi TV a stejnojmenné kabelové společnosti, firma Slovak Telekom. S odvoláním na zdroje blízké tomuto operátorovi to uvedl server Živé.sk. Celkem pětice kanálů Digi Sport by podle něj měla vysílat exkluzivně v placených nabídkách Digi TV, Magio TV a Magio Sat.

Stejný operátor by měl na Slovensku exkluzivně šířit nový placený sportovní kanál Slovak Sport 2, který zakoupil práva pro anglickou fotbalovou Premier League (přebral ji právě Digi Sportu).„Spuštění nových kanálů je naplánováno do konce léta. Digi TV údajně avizuje start v třetině srpna s tím, že nevylučuje posun tohoto termínu,“ uvedl web.

Jan Potůček: Slovenský Digi Sport chystá expanzi, údajně spustí až čtyři nové kanály

Nové logo kanálu Digi Sport v jeho česko-slovenské verzi.
Autor: Lukáš Polák, DigiZone.cz

Tematický kanál Digi Sport by se měl brzo dočkat dalších sourozenců.

Stručně

Nabídku pozemního digitálního vysílání v Praze pravděpodobně v horizontu několika měsíců rozšíří jedna ze slovenských stanic. Pokud proběhnou dobře jednání se zástupci Regionální sítě 1, program se objeví právě v tomto multiplexu.

Lukáš Polák: Regionální síť 1 odstartuje v Praze možná do konce léta, ve hře je i slovenská stanice

Zpět do multiplexu 3 by se mohla vrátit pražská regionální TV Metropol, která loni z této sítě odešla do metropolitní Regionální sítě 4 Leoše Pohla. Serveru DigiZone.cz to naznačila Pavlína Míčová, mluvčí vydavatelství Mladá fronta, jehož dceřiná společnost MF TV tuto televizní stanici provozuje.

Jan Potůček: TV Metropol uvažuje o přechodu do multiplexu 3, chce ale zůstat pražskou televizí

Bez časového omezení budou moci České Radiokomunikace letos na podzim v rámci experimentu zemské digitální televize druhé generace (DVB-T2) zkoušet placenou pozemní televizi. Sdělil to generální ředitel společnosti Michal Čupa.

Jan Potůček: Test placených kanálů v pražském DVB-T2 nebude časově omezen od 8:00 do 17:00

Kvalita obrazu promo spotu Českých Radiokomunikací byla skutečně excelentní.
Autor: Lukáš Polák, DigiZone.cz

Ukázka z experimentálního vysílání Českých Radiokomunikací.

Vlastní technické řešení, které udělá z jakéhokoli televizoru velký monitor připojený k internetu a umožní přehrávat videa z YouTube nebo služby Netflix, představila ve středu v San Francisku společnost Google.

Jan Potůček: Google představil klíčenku Chromecast, která připojí kteroukoli televizi k WiFi

Německá nekódovaná stanice ProSieben Maxx, která bude nejnovějším přírůstkem do rodiny kanálů mediálního domu ProSiebenSat.1, odstartuje 3. září ve 20:15 premiérou amerického blockbusteru Captain America: První Avenger.

Lukáš Polák: Nekódovaný ProSieben Maxx odstartuje 3. září, v premiéře nabídne blockbuster

BRAND24

Německu začal fungovat systém dopravního zpravodajství označovaný jako „Garmin 3D Traffic Live“. Ten v téměř reálném čase dokáže informovat majitele navigací Garmin o komplikacích na trase, po níž se pohybují, a včas je tak navést na náhradní řešení.

Lukáš Polák: Dopravní komplikace? V Německu minulost díky technologii DAB+ a navigacím Garmin

Nejzásadnější událost tohoto týdne byla (je)?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).