Hlavní navigace

Názor k článku Smlouva o registraci domény v TLD .cz je zřejmě neplatná od David Rohleder - Vazeny pane docente, obavam se, ze jste zaspal dobu.To,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 12. 2001 0:32

    David Rohleder (neregistrovaný)
    Vazeny pane docente,

    obavam se, ze jste zaspal dobu.To, ze je CZ.NIC schopen reflektovat na problemy, ktere vznikaji kolem spekulaci a podobnych, vyplyva mimo jine z toho, ze zmenil pravidla registrace domenovych jmen k 1.3.2002.Tim CZ.NIC dokazuje, ze je organizaci, se kterou to neni vylozene tak beznadejne, jak nam tady predkladate.


    Dejme tomu, ze v soucasnosti je zaregistrovano okolo 100000 domen, takze pokud se vede spor o 1000 (spise bych rekl ze tak 100) domen, je to 1% z celkoveho mnozstvi. Pripada vam to jako nejaka strasna tragedie?

    BTW: kritizovat je jednoduche, ale treba nam muzete nastinit, jak byste si fungovani narodni domeny predstavoval vy.Tj. po strance struktury organizace, ktera bude narodni domenu spravovat (statni urad, z.s.p.o., obcanske sdruzeni, soukroma firma,...)

    A musim se opakovat: pro CZ.NIC vypracovali smlouvu pravnici a kontrolovali jini pravnici (jak vyplyva myslim z vyjadreni MK). Protoze predpokladam, ze nikdo z CZ.NIC neni pravnik, tak se vas ptam, kolika pravniku se musi CZ.NIC zeptat, aby mel jistotu, ze smlouva je ta uplne nejspravnejsi?

    Mate patrne pravdu, ze smlouva v soucasne podobe neni dobra, ale ja si myslim, ze na tom ma CZ.NIC dost malou vinu, a tu odpovednost nesou v podstate pravnici, kteri tu smlouvu vypracovali a kontrolovali (ano, vim, ze za to po formalni strance nese vinu CZ.NIC)

    Ad przneni: tim myslim ohybani systemu DNS podle predstav pravniku.

    Ad pravnici bez titulu: ja jsem vzdycky zil v predstave, ze pravnik vznika tak, ze vystuduje pravnickou fakultu. Tim ovsem ziska titul Mgr., ikdyz tento titul se mnohdy neuziva, jako kdyby se za nej pravnici stydeli. Ostatne Kalvoda je myslim take Mgr. a pravnicke vzdelani mu neupiram.

    PS: Vzdycky mi pripadlo, ze se za to, ze nejste pravnik stydel a chtel zapadnout do teto "kasty".
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).