Hlavní navigace

Názor k článku Smlouva o registraci domény v TLD .cz je zřejmě neplatná od Dan Lukes - K cemu pocitat pad domeny na setinu vteriny...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 12. 2001 7:29

    Dan Lukes (neregistrovaný)
    K cemu pocitat pad domeny na setinu vteriny presne ? Proboha, to i ja, co se o presny timing nezajima, protoze se registracemi nezivi vim, ze zpracovani fronty probiha jednou za dve desitky minut, takze staci byt prvni ve fronte. To co potrebuju je zjistit jak dobre je server synchronizovan a pak na zacatku kazde periody poslat na kazdou domeny JEDEN mail. Pokud dokazu odhadnout vypadek domeny s presnosti NA HODINU, pak mi staci tri dopisy dorucene v presne odhadnuty okamzik aby pravdepodobnost, ze budu prvni byla VELMI vysoka. Je uplne jedno jak hodne dopisy jste zahltil automat, pokud jste nevysledoval TUTO vlastnost, protoze ten kdo ji zna dokaze byt s radove mensim mnozstvim dopisu neporovnatelne uspesnejsi.

    Takze, oba vime co tu pisete - vy jste se nikdy systemu profesionalne nevenoval a pro registraci se pokousite pouzit nejtupejsi algoritmus, ktery napadne uplne kazdeho (ano, on muze byt ucinny, sam jsem ho uz uspesne vyzkousel). A z toho, ze vas s prehledem porazi profesional soudite, ze musi byt s nekym spolcen. Podivejte, ja nevim jestli je nebo neni s jistotou - ja si myslim, ze neni. A pro ty vykony, ktere vy povazujete za jednoznacny dukaz jeho spolceni ja vidim dost jednoduche vysvetleni, pro ktere spikleneckou teorii vubec nepotrebuji. Navic si myslim, ze celkovy zisk Simonuv z prodeje domen je mensi nez dane, ktere zaplati kdokoliv z tech, se kterymi by se musel spolcit, aby mu to k necemu bylo. Kdyz clovek necemu venuje cas a je jen trochu schopny (a on Simon podle vseho zadny extremni genius neni, ale je pracovity) tak proste dosahuje lepsich vysledku nez laik, ktery nahodou jednou neco dvakrat vyzkousel. Na tom mi nepripada nic divneho. Vsadim se, ze dokazi nakonfigurovat (takrka) jakykoliv UNIX podstatne drive nez vy - a nevidim duvod, proc v tom hledat teorii o spiknuti mezi mnou a programatory toho UNIXu.

    Neni snad pravda, ze CZ-NIC opustil clovek, ktery mel pristup k serveru, dejme tomu pro ehm nespolehlivost?
    Z CZ.NIC, pokud vim, nikdy neodesel zadny zamestnanec krome jedne slecny (a ta stejne nemela zadny primy pristup k databazi registraci), ktera odjela na delsi pobyt v zahranici a ktera, pokud vim, na sve misto po navratu zase nastoupi. Takze bude lepsi, kdyz si pockame na ony slibovane dukazy, protoze to vypada, ze v problematice, o ktere zde mluvime v zasade moc nerozumite. Ani o tom, jak se registruji domeny, ani o tom kdo kdy z jakych duvodu odkud odesel.

    Omlouvam se, obvykle nemam ve zvyku diskutovat zpusobem "nebudeme se bavit, protoze tomu nerozumite", ale v tomto pripade nemam jinou moznost. Snad se mi alespon podarilo vam trochu vysvetlit taje registracniho systemu a priste budete pri pokusnych soubojich se Simonem treba o trochu uspesnejsi.

    Na zaver znovu vyslovim svoji nadeji, ze slibovanych dukazu a verejne akce se dockame v blizkem case.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).