Hlavní navigace

Názor k článku Smrad přichází z Bruselu od earnil - Hm, to máte pravdu, jenomže EU se v...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 3. 2009 12:21

    earnil (neregistrovaný)
    Hm, to máte pravdu, jenomže EU se v tomhle okamžiku nachází v takovém podivném schizofrenním postavení. Na jednu stranu je fakt, že MS má de facto monopolní postavení, na druhou stranu, proč? Protože všude ve státní správě, ve školách, na ministerstvech, úplně všude používají produkty MS a ochota byť jen akceptovat nějaká alternativní řešení je minimální (i když už se to mění, uznávám).
    Přijde mi daleko přirozenější, místo kontroverzního zasahování do práv majitele a výrobce SW třeba začít tím, že začne podporovat skutečnou konkurenci a např. svým zaměstnancům ten Firefox a Operu nainstalují sami. Nebo tím, že se v IVT na středních školách přestane vyučovat stylem počítač = MS Windows, kancelářská aplikace = MS Office, Internet = velké modré É.
    Samozřejmě netvrdím, že se mají produkty MS z veřejné správy vytlačit úplně (ani to nejde, např. Calc musí ujít ještě dlouhou cestu, než se vyrovná Excelu), ale minimálně by měla EU, místo toho aby si situaci ulehčovala regulací, podpořit diverzitu.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).