Hlavní navigace

Názor k článku Sociální sítě nebudou smět mazat komentáře, nařídí český zákon od anonym - ad "profil je platforma" a navazující: zde další...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 1. 2019 14:14

    bez přezdívky

    ad "profil je platforma" a navazující: zde další diskuze nemá moc smysl. Dle mne, mám-li na platformě svůj profil, neprovozuji tím vlastní platformu ;-) Ale budiž, není-li to jednoznačné, mělo by to být v rámci legislativního procesu upřesněno. Jen dolplním, že i VK vyjádřil zpětně záměr v tom smyslu, že profilu na fb se to netýká.

    ad "musel obhájit před soudem": moc nechápu, kam se tato diskuze zvrtla. Pokud vás SZ dostane k soudu, že jste cenzuroval dle něj neoprávněně, bude soud posuzovat, zda jeho nebo vaše tvrzení odpovídá záměru a znění zákona. Asi bych se v tom dál nešťoural.

    ad "roztřídit" a navazující: myslel jsem tím, že se to dá objektivně roztřídit dle obou zákonů. A opakuji, kdyby opravdu existovalo něco na hraně (příklad jste nedodal), tak by omyl nebyl trestný, protože chybí "úmysl ztížit či zmařit svobodnou veřejnou diskusi".
    Vy pořád opakujete "natěsno" ale já nic natěsno nevidím a příkladu jsem se nedočkal, vidím tam obří prostor (např. diskuze o kočičkách), který se nikdy k oběma současně nepřibližuje.

    ad "Nikoli. Jeden zákon říká, co se mazat musí, a druhý říká, že všechno ostatní se mazat nesmí.
    Zde se v druhém tvrzení zcela mýlíte a proto tu hromadu mezi nevidíte."

    Myslel jsem především to, že tenhle návrh se týká "v úmyslu ztížit či zmařit svobodnou veřejnou diskusi o důležitých otázkách veřejného zájmu" a navíc ještě "jenž není v hrubém rozporu s trestními předpisy, mezinárodními smlouvami, kterými je Česká republika vázána, nebo s dobrými mravy"
    Vaše "každý žvást" nedává moc smysl: proč by FB cenzuroval žvásty? To je mu i tvůrcům "kodexů" zcela ukradené.

    Možná bych tuto diskuzi raději ukončil, pokud nemáte nové argumenty nebo nedoplníte ty stávající: už to spíše vypadá, že máme jiné názory než že si dokážeme něčím novým oponovat. Každopádně za ni děkuji.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).