Hlavní navigace

Názor k článku Software z druhé ruky lze legálně koupit nebo prodat, stačí splnit podmínky od Pravda o licencích - Převod licenčních práv musí být správně podložen potřebnými...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 4. 2018 20:39

    Pravda o licencích (neregistrovaný)

    Převod licenčních práv musí být správně podložen potřebnými dokumenty, smluvně i fakturaci, nelze zpochybnit takto získanou licenci. Původní licence musí patřit k řádně zakoupené licencí, jde o původ originální licence. První licence musí mít jasný původ a být řádně zakoupena, jako oficiální legálně prodána licence, pokud nechcete mít problémy se zakoupenými licencemi.

    Je pravda, že při následném prodeji licencí dalšímu subjektu, dochází k tzv. vyčerpání práva autora. Tento pojem znamená, že práva Microsoftu se již na tyto licence nevztahují. Ale stále to nesplňuje nařízení Evropského soudu o doložení přenosu práv na používání. Nestačí mít jen fakturu, notářské ověření nebo certifikát. Jen pro úplnost připomínám, že o vyčerpání práv lze uvažovat pouze u těch licencí počítačových programů, které byly získány z oprávněného zdroje. Pro prodat nelze takovou licenci, která nebyla získána legálně a která nebyla určena k prodeji!

    Nejčastěji a nejlevnější prodávaná nelegální licence je Microsoft Developer Network -MSDN a Microsoft Authorized Refurbisher (MAR)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).