Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Softwarová paranoia - americký software zakázán v Německu od Jarda - Jsem úplně obyčejný uživatel. Je mi jedno, kdo...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 3. 2001 17:34

    Jarda (neregistrovaný)
    Jsem úplně obyčejný uživatel. Je mi jedno, kdo SW udělal, jde o to jak mě a mým lidem ve firmě slouží. Proto volím MS. Pokud někdo hlasuje pro to, že by si vzal SW "zdarma", jak zabrání tomu, že tam nebudou vrátka, ale že tam nebudou vrata?
    Co se týče informací. Podnikám 10 let. Za těch deset let jsem se z některých přesvědčení probudil.Co jsem snad poznal:
    1. Každá moc postupně získá většinovou kontrolu
    2. Moc tvoří lidé, proto ji vždy budou zneužívat
    3. I pro skvělé skutky a krásné cíle se ve světě dělají hrozné věci
    4. Každý je zneužitelný, nejlépe na bázi jeho vlastního nadšení (například novinář, který to může na základě "nějakých informací" někomu nadat - i oprávěně!
    5. Nikdo neví, komu jeho záměry a cíle ještě slouží
    6. Každý má jen velmi malou kontrolu nad svým okolím, proto musí dělat to, co vnímá jako nejlepší a doufat, že tomu tak je
    7. Pokud se bojím, že mi někdo uvidí do karet mám asi co skrývat
    8. Pokud já objevím, že mi někdo našel - přišel jsem na to pozdě
    9.Informace je lepší ihned použít a vytěžit z nich maximum, než si je šetřit, až je budou mít všichni
    10.Pokud se bojím svého nástroje (SW, lidí atd.)neměl bych raději nic dělat. Protože se možná spoléhám na slabost druhé strany víc než na svojí sílu (chytrost atd.)
    11. Pokud nějaký SW používáte stejně stanete naněm závislí.
    Ahoj Jarda
  • 29. 3. 2001 14:33

    noname2 (neregistrovaný)
    Jsem úplně obyčejný uživatel. Je mi jedno, kdo SW udělal, jde o to jak mě a mým lidem ve firmě slouží. Proto volím MS.
    ----
    to mi prijde jako dost blbej argument. ja sem taky obycejnej clovek, je mi jedno kdo to udelal a zajima me jak to slouzi a prave proto ms nevolim. mam sice linux asi jenom rok, ale z hlediska obycejneho uzivatele mam veskery komfort k praci ktery potrebuju, mam mnoho programu ktere dokazi cokoliv si jenom vymyslim a mam je hned a zadarmo imho i graficke prostredi je mnohem hezci nez wokna aspon to rika i kazdej komu sem to svoje ukazal... jako vy mluvi jen lide, kteri nic jineho nezkusili ;-)
  • 1. 4. 2001 9:23

    Jarda (neregistrovaný)
    Díky za reakci, snad jsem ani nečekal, že nějaká bude. Byl to takový výkřik po setkání s lidma od informatiky. Měl jsem dojem, že hledají problémy tam, kde je často nemohou ovlivnit. Že se soustřeďují na detail a celek jim "občas" unikne. Mám pocit, že často řeší své názory na MS a celosvětový problém jediného mocného Gatese, když je před nimi řešení konkrétní zakázky. Možná ji MS neřeší "ideálně", ale řeší ji v čase a "přijatelné" kvalitě.
    Píšeš: tak mluví lidé, kteří nic jiného nezkusili. To je pravda. Začínal jsem na QuatruPro a AmiPro, pak jsem přešel na MS, a tam i zůstal.
    Proč nezkouším i jiné, Linix a pod. Protože mám jiné priority. Musím zajistit lidem práci, každý den dokázat zvítězit ve výběrových řízeních, zajistit si trochu budoucnosti, rozšiřovat svoje vlastní vzdělání a vzdělání mých lidí. To nás stojí tolik času, energie a zdrojů, že na experimentování se SW se prostě nedostává. Pokud slouží na dobrě až dostatečně, tak jsem doopravdy spokojen. Pokud se stane, že některý specialista na SW neustále ladí a ladí, tak nás to v práci zdržuje. (Ne že by to padání Windows nedělalo.) Tam je to, ale zaběhlá součást systému, jako v právu. Mám ho, ale vymahat je ho skoro nemožné. Je to jistota v nejistotě. Experimentující dodavatel služeb (a to je moje několikrát smutně opakovaná zkušenost) je nejstrašnější pohromou firmy. On si "hraje", ale druzí nemohou dělat svojí práci. Tak to byly důvody, proč jsem reagoval na něco, v čem nemám potřebnou technickou kvalifikaci. Chtěl jsem touto cestou vyslat signál "obyčejný člověka", který chce aby mu SW sloužil k tomu co dělá rád a dělat potřebuje. Jarda
  • 29. 3. 2001 15:13

    Václav Hůla (neregistrovaný)
    Zdravim!
    Jsem úplně obyčejný uživatel. Je mi jedno, kdo SW udělal, jde o to jak mě a mým lidem ve firmě slouží. Proto volím MS. Pokud někdo hlasuje pro to, že by si vzal SW "zdarma", jak zabrání tomu, že tam nebudou vrátka, ale že tam nebudou vrata?
    Do open-source programu se zadni vratka delaji spatne. Nebo lepereceno stejne snadno jako do closed-source, ale je radove jednodussi vratka najit (a zavrit). Kdokoliv si muze zdrojaky prohlednout. Ano, vy si je asi prohlizet nebudete, ale spousta jinych lidi ano. Asi si tezko dokazete predstavit, jak uzasny pocit je publikovat bezpecnostni diru na nejakem znamejsim mailinglistu o bezpecnosti ;-)) clovek si udela docela jmeno;-)).

    7. Pokud se bojím, že mi někdo uvidí do karet mám asi co skrývat
    Ano, treba obchodni, nebo statni tajemstvi. Nektere veci se skryvat musi.

    10.Pokud se bojím svého nástroje (SW, lidí atd.)neměl bych raději nic dělat. Protože se možná spoléhám na slabost druhé strany víc než na svojí sílu (chytrost atd.)
    Hm, co jste timhle chtel rict? pokud se bojim pouzit fen na vlasy, protoze obcas probiji, nemel bych ho pouzivat? A pro si raci nekoupim fen, ktery neprobiji?

    btw. sem nepochopil, proc jste tento prispevek psal :-)

  • 1. 4. 2001 9:47

    Jarda (neregistrovaný)
    Díky za reakci. K tomu udělat si jméno. To je faj. Tak to neschovávejme za pomoc bližnímu,za zachraňování lidstva, ale řekněme, že na tomto soupeři to má cenu.
    7. Jistě státní tajemství je státní tajemství. Mohlo by být "choulostivých" informací méně, pokud by se dokázalo prosadit více "zveřejňování", tím i větší informační dostupnost. Vojenské informace je obor sám o osobě. Tam se pohybují i jiní "kousci", co se svým nabouráním "nechlubí", ty jej využívají. To se běžného uživatele netýká.
    8. Má rád Mistry bojových umění např. Musaši - Kniha pěti kruhů. Tam je filosofie "boje s tím co mám k dispozici tady a teď". To je filosofie, která mi je hodně blízká. Říká: "Když fen probíjí, buď opatrný, přesto ho použij. Až bude čas a najdeš lepší, klidně tento opusť."
    Proč jsem to napsal? Musel jsem. Je mi líto, když chytří lidé ztrácejí mnoho času bezbřehým disputováním o něčem, co není v jejich "moci" změnit. Kdyby tu díru využili, našli na ní záplatu,určitě by to byl větší výkon, než opakované řeči o nedokonalosti MS.Ahoj Jarda
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).