Hlavní navigace

Názor k článku Softwarové pirátství: nevidím zlo, neslyším zlo od Bennie - Tak buď je to dovolené, a pak to...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 11. 2007 0:13

    Bennie
    Tak buď je to dovolené, a pak to dělat můžu a nebo to je zakázané a pak mi v tom může výrobce bránit. Dost dobře nejde, aby mi bránil v tom, co je zákonem dovolené. A pokud tak činí, pak porušuje zákon.

    Nezdá se vám, že ve Vaší logice je někde chyba?

    Nasazení učinného technického prostředku ochrany svých práv, jímž jsou porušována práva jiného je protiprávní i v Čechách :) Učinným technickým prostředkem ochrany mého pozemku je brokovnice, přesto její použití na sousedovic fakana co mi šlape po trávě je protiprávní. Zamyslete se nad tím.

    Vidíte a já myslel, že krást software je jako krást rohlíky :) Furt mi to BSA a spol. vtlouká do hlavy :) Fajn tak si představte, že by někdo nasadil učinný technický prostředek, který by Vám bránil v dýchání vzduchu. Dýchat je také dovolené, ale nemáte na to nárok :)))) Co koho zajímá, že tím zasahuje do Vašeho práva na život že :)

    Vzhledem k tomu, že Bernská úmluva na ochranu autorských práv platí u nás stejně jako ve Francii, a vzhledem k tomu, že je nadřazena i autorskému zákonu a svým způsobem je rovna naší ústavě, tak to francouzské rozhodnutí je zajímavé i pro Vás. Jinak existuje i evropská směrnice ohledně autorského práva, dokonce směrnice ohledně počítačového software, ta by Vás také mohla zajímat, ty jsou také součástí našeho právního řádu a i ty tam byly pokud se pamatuji zmiňovány.

    Takže ač žiju v ČR, hlavu do písku zatím neschovávám.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).