Hlavní navigace

Názor k článku Soud přikázal smazat před premiérou uniklé kopie Expendables 3 od h4x0r - Zcela mimo. "Za kolik by to autor prodal" je...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 8. 2014 18:32

    h4x0r

    Zcela mimo.

    "Za kolik by to autor prodal" je cena, za kterou by to kupující koupil. Pokud to měl potenciální kupující možnost okopírovat/stáh­nout/ukrást (vyberte si dle libosti), tak je nad slunce jasné, že kupující nic nekupoval a diskutovat nad tím, kolik je či byla prodejní cena je naprosto irelevantní.

    Relevance nastává v situaci, kterou jsem tu už několikrát zmiňoval a tou je situace, že by potenciální kupující možnost okopírovat/stáh­nout/ukrást neměl (nebo nechtěl využít). Potom nastávají v zásadě tři možnosti:
    - koupil by to za nabízenou cenu
    - sehnal by to někde levněji (např. použité DVDapod.)
    - nekupoval by to

    A výsledek výše uvedeného dilematu je "za kolik by to autor prodal". Dát rovnítko mezi "za kolik prodával" a "za kolik prodal" prostě nejde.

    Pokud stále ještě absurdnost vašich úvah nechápete, tak si vzpomeňte na ten okřídlený vtip, jak přijde mladý Skot domů a chlubí se tátovi, že ušetřil půl libry. Táta se ptá jak - prý běžel domů za tramvají, namísto aby si koupil lístek. Táta na něj - ty blbečku, vždyť jsi mohl ušetřit pět liber! A jak, tati? Měl jsem raději běžet za taxíkem!

    Prostě počítání virtálních úspor/výdělků založených na naprosto nesmyslné úvaze (že by Skot cestu taxíkem platil/že by notorický stahovač na vše, co stáhnul, chodil do kina).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).