Hlavní navigace

Názor k článku Soudní dvůr EU se zastal taxikářů. Uber se podle něj musí řídit stejnými pravidly od A.S. Pergill - - Naše role při tvorbě pravidel je "zanedbatelná",...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 12. 2017 13:42

    A.S. Pergill (neregistrovaný)

    - Naše role při tvorbě pravidel je "zanedbatelná", tudíž nemá žádnou hodnotu. Její ztrátou o nic nepřijdeme.

    - "Pravidla EU" bychom museli dodržovat jen u vývozu do EU. Mohli bychom se snadno orientovat na další státy, kde by po nás nikdo nic takového nechtěl. To samé platí i pro výrobu na vnitřní trh.

    - Dotace vypadají jako problém, ale spíš nejsou. Naopak EU dělá vše pro to, aby nás udržela hospodářsky dole. Z dotací se dá pořídit máloco opravdu smysluplného (viz např. nová stanice metra ve Veleslavíně, která nesměla mít pojízdné schody).

    - Těžko by nám EU mohla kafrat třeba do obchodů s Ruskem a Čínou, nemohla by nám zakazovat GMO a vnucovat lžiagendu "lidmi způsobeného globálního oteplování". Rozhodně by tyto věci k nám spíš řadu firem přilákaly. Mohly by se k nám i přesunout výzkumné kapacity, které jsou v rukou vědců, co emigrovali z EU kvůli jejím nesmyslným restrikcím.

    - Na dotovanou konkurenci potravin aj. z EU bychom mohli nasadit cla.

    - Mohli bychom i přerušit dráty VVN, což by uvedlo Německo do blackoutu (pasíruje si v podstatě zdarma elektřinu z větrných farem v Severním moři přes naše území, protože samo nemá kapacity, aby ji dopravilo na průmyslový jih).

    Jistěže důležité je i to, že by padly kvóty na "uprchlíky" a další věci, které nás ohrožují. A nejspíš by z EU odešla podstatná část V4 a možná i další země (dominový efekt či efekt koule hozené na lavinový svah).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).