Hlavní navigace

Názor k článku Soudní dvůr EU se zastal taxikářů. Uber se podle něj musí řídit stejnými pravidly od A.S. Pergill - 1. Dodávka ze slunečních elektráren predikovatelná není, oblačnost...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 12. 2017 13:23

    A.S. Pergill (neregistrovaný)

    1. Dodávka ze slunečních elektráren predikovatelná není, oblačnost může vznikat zcela chaoticky. Pro vítr platí to samé.

    2. Na samotě, daleko od nejbližšího transformátoru, by se solární panely vyplatily i u nás (vedení 1 km ve statisících Kč). Ovšem:
    a- takových samot je u nás míň než v USA
    b- pokud tam trvale nejste, nejlépe s flintou v ruce 24/7, zničili by to "sběrači povalujících se kovů" (s jakými se v těch USA zachází daleko tvrději než u nás, a tak jich tam mají podstatně míň)

    3. Odstávky jsou v naprosté většině případů předem (týdny minimálně) plánované
    U našich JE se počítá částečná likvidace přestavěním na sklady, archivy apod. Přistavování dalších reaktorů využije stávající rozvody a slevní další parametry stavby.

    Ve stávající ceně elektřiny z JE máte započtenu i její likvidaci. V ceně elektřiny ze solárních panelů a větrných elektráren ji započtenu nemáte, přestože je jejich likvidace srovnatelně náročná nebo náročnější. Majitelé solárek většinou vyhlási po ukončení životnosti panelů úpadek a "státe, postarej se o sajrajt, co tu po sobě necháváme".

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).